Joi se decid noi măsuri de relaxare în Capitală

Rata de infectare se menține sub 1,5 cazuri la mia de locuitori

Joi ar putea fi luate în discuții noi măsuri de relaxare în Capitală, după ce rata de infectare se menține sub 1,5 cazuri la mia de locuitori, pentru a doua zi la rând, concret este 1,42 în scădere de la raportarea de marți (1,49).

Prefectul Capitalei, Alin Stoica a anunțat că joi va fi convocat Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență. Potrivit acestuia, purtarea măștii sau interdicția de circulație pe timp de noapte rămân, aceste restricții fiind reglementare de starea de alertă, care a fost prelungită pentru încă 30 de zile, începând din 13 mai. Totodată, dacă rata de infectare scade sub 1 la mia de locuitori, atunci toți elevii din București vor putea reveni la școală, cu prezență fizică, a mai precizat Alin Stoica. În ceea ce privește modul în care se fac cursurile, acesta este stabilit în funcție de incidența ce este făcută publică în ziua de vineri, cu aplicare din ziua de luni a săptămânii următoare.

Nicușor Dan mizează pe tramvaiele românești. 100 de bucăți, contractate de PMB

Potrivit legii, la scăderea ratei la sub 1,5 la mia de locuitori se reglementează următoarele:

– activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6,00—22,00, în județele/localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori.

– organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in sunt permise numai dacă ocupanții unui autovehicul sunt membrii aceleiași familii sau reprezintă grupuri de până la 3 persoane, iar organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale sunt permise numai cu participarea a cel mult 300 de spectatori cu locuri pe scaune, aflate la distanță de minimum 2 metri unul față de celălalt, precum și cu purtarea măștii de protecție

– activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului în județele/localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori.

La raportarea Grupului de Comunicare Strategică de miercuri, toate județele se mențin în scenariul verde, cu rată de infectare de sub 1,5 cazuri la mia de locuitori.

Articolul precedentGermania ordonă Facebook să nu mai proceseze datele utilizatorilor de Whatsapp pentru cel puțin trei luni
Articolul următorPSD va contesta la CCR numirile de la TVR și Radio