Sursa: Google maps

Un medic care își desfășoară activitatea în cadrul Spitalului Clinic Căi Ferate Buzău a fost reținut în urma unui flagrant, fiind prins în timp ce primea bani pentru a efectua o operație.

Potrivit Agerpres, care citează surse judiciare, medicul este un cunoscut specialist ORL, iar astăzi urmează a fi prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

Flagrantul, arată sursa citată, a fost organizat de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) Buzău, în urma unei sesizări.

Astfel, mama unui copil a sesizat că doctorul din cadrul Spitalului CFR Buzău i-a solicitat bani pentru a efectua o operație. În acest moment, suma despre care se face vorbire este 1.500 de lei, bani pe care medicul i-ar fi primit în cabinetul său.

Conform presei din Buzău, ar fi vorba despre medicul Viorel Romeo Chioașcă, în vârstă de 67 de ani. Acesta este de altfel singurul medic prezentat pe site-ul spitalului pe specialitatea ORL.

La cabinetul ORL, prețul pentru o consultație medicală de control sau inițială la cerere este de 100 de lei, preț care este perceput și pentru eliberarea de documente medicale pentru comisiile de expertiză a capacității de muncă, comisiile de handicap adult, iar cele mai scumpe servicii oferite, în sumă de 50 de lei, sunt endoscopia nazală, sutura de plăgi superficial sau audiograma tonală.

Spitalul CF Galaţi a fost înfiinţat în 1980 și se află în subordinea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii. Cu toate acestea, în unitatea medicală pot primi îngrijiri de specialitate toate tipurile de pacienți, nu doar cei din structura CFR, spitalul având contract cu Casa de Asigurări de Sănătate pentru decontarea serviciilor oferite asiguraților.

Articolul precedentComisarul european Breton, vizită la două fabrici de echipamente de apărare din România
Articolul următorProgramul casieriilor RAJA și furnizarea serviciilor în perioada sărbătorilor Pascale