Sursa: Facebook

PSD Brașov a venit astăzi cu o solicitare către conducerea USR, pe fondul apariției unor informații legate de un dosar penal în care ar fi implicat primarul Allen Coliban.

Dat fiind că procurorii anchetează un posibil abuz în serviciu comis de primarul Brașovului, cererea adresată președintelui USR Cătălin Drulă este aceea de a fi declanșată „procedura de suspendare din partid a colegului său Allen Coliban”.

Din ce detaliază PSD Brașov pe pagina de Facebook, Tribunalul Brașov a admis o cerere a procurorilor anticorupție de a redeschide urmărirea penală împotriva lui Coliban, în condițiile în care „DNA are deja în lucru mai multe dosare în care sunt cercetate faptele penale ale primarului Municipiului Brașov”.

Președintele Cătălin Drulă și ceilalți membri din conducerea USR trebuie să înceteze să mai facă scut în jurul penalilor din propriul partid, cum au făcut până acum în cazul primarilor Allen Coliban și Clotilde Armand. Cerem conducerii USR să aplice urgent aceleași principii de integritate pe care le pretindeau cu vehemență altor partide politice.

Așa cum USR cerea insistent altor politicieni vizați de anchetele DNA, primarul Municipiului Brașov Allen Coliban trebuie să renunțe de îndată la toate funcțiile publice până la pronunțarea instanței de judecată, astfel încât problemele sale penale să nu afecteze imaginea instituției pe care o conduce. Aceasta era esența campaniei USR „Fără penali în funcții publice”: cei vizați de anchete penale trebuie să facă pasul în spate până când „își demonstrează nevinovăția” în fața instanțelor de judecată.

Lipsa de reacție de până acum a USR față de anchetele penale în care este implicat Allen Coliban reprezintă un act de sfidare față de procurorii DNA care au considerat, iar instanța le-a confirmat, că există indicii temeinice care trebuie cercetate cu privire la posibilele fapte penale săvârșite de primarul municipiului Brașov”, se arată în comunicatul PSD Brașov.

Coliban scrisese încă de ieri câteva rânduri vizavi de dosarul penal în care apare numele său, folosind la rândul său termenul de „penal”, la adresa celui care i-a făcut plângere pentru abuz în serviciu. Potrivit postării de pe Facebook, ar fi vorba doar despre chestiuni administrative:

Disperare mare – ștampila ”penal” nu se lipește de noi.
De ceva vreme, dar din ce în ce mai des, pe măsură ce se apropie alegerile din 2024, presa de partid încearcă să lipească eticheta ”penal” de primarii USR. Nu ține, iar asta îi roade. Iată un exemplu de astăzi. (…)

Un dezvoltator imobiliar cu antecedente penale, mare sfârtecător de dealuri verzi, deghizat în ONGist, mi-a făcut plângere penală pentru abuz în serviciu. Procurorul a clasat-o. Penalul a atacat soluția de clasare. Procurorul ierarhic superior a respins contestația lui pe motivul lipsei calității procesuale, dar a dispus redeschiderea dosarului pentru administrarea probatoriului neadministrat în primă fază (audierile neefectuate). Asta-i tot”.

Articolul precedentProgramul casieriilor RAJA și furnizarea serviciilor în perioada sărbătorilor Pascale
Articolul următorPurtătorul de cuvânt al Guvernului, despre buget: „Rămânem în această zonă a nevoii de a reduce cheltuielile publice”