Sursa: www.europarl.europa.eu/

Comisarul european Thierry Breton efectuează în cursul zilei de astăzi o vizită în România, în cadrul căreia se va întâlni cu reprezentanți ai Guvernului și cu producători din industria de apărare.

Vizita se desfășoară în cadrul unui tur al industriei de apărare a Uniunii Europene, în condițiile în care oficialul european este responsabil pentru piața internă. De altfel, într-un comunicat de presă se arată că „în săptămânile următoare, comisarul european va continua să colaboreze cu industria de apărare a Uniunii Europene și să viziteze instalații industriale pentru a facilita și a accelera expansiunea industrială”.

La București, comisarul va avea o primă întrevedere cu premierul Nicolae Ciucă, întâlnirea fiind prezentată a fi drept „un schimb de opinii cu privire la necesitatea urgentă de a spori producția de muniții pentru Ucraina și pentru securitatea UE”.

A doua întâlnire pe care comisarul Breton o are anunțată este cea cu președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, iar în continuare, alături de ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării Sebastian Burduja, va vizita viitorul sediu al Centrului european de competențe în materie de securitate cibernetică (ECCC).

Aceste întrevederi nu sunt însă singurele, pentru că, potrivit programului anunțat, Thierry Breton are în intenție să facă și două vizite la noi în țară – la Uzina Mecanică Plopeni, dar și la Uzina de Produse Speciale Dragomirești. Ulterior, va fi organizată o conferință de presă comună cu ministrul Economiei Florin Spătaru, „pentru a evalua nevoile industriei de apărare și pentru a discuta blocajele relevante, astfel încât Uniunea Europeană să poată oferi sprijin adaptat, eventual chiar prin intermediul fondurilor UE”.

Declarații de presă sunt însă anunțate și pentru celelalte evenimente. Astfel prima întâlnire cu jurnaliștii este programată la ora 9.00, după întâlnirea cu Ciucă, la Palatul Victoria, în timp ce conferință de presă comună cu ministrul Economiei ar trebui să se desfășoare de la 14.30, la Uzina de Produse Speciale Dragomirești. Declarațiile de presă vor fi distribuite live pe pagina de Facebook a Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Articolul precedentElena Udrea, salvată de prescripție în dosarul Hidroelectrica
Articolul următorMedic din cadrul Spitalului CFR Buzău, reținut după un flagrant