Poliția de Frontieră

Poliţiştii de frontieră de la Garda de Coastă, împreună cu lucrătorii vamali şi reprezentanţi ai Gărzii de Mediu Constanţa, au descoperit, în Portul Constanţa Sud Agigea, un automărfar încărcat cu butelii gaz floururat, sosit din Turcia, a informat, vineri Garda de Coastă

Conform Poliției de Frontieră, în data de 11.03.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal Constanța Sud şi reprezentanţi ai Gărzii de Mediu – Comisariatul Judeţean Constanţa, în baza unor informații, au efectuat, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, un control în Portul Constanţa Sud Agigea, asupra mărfurilor dintr-un automărfar, sosit din Turcia.

În urma controlului, au fost descoperite 1.300 butelii ce conţin 9 tone gaze periculoase pentru mediu, cu potenţial distrugător asupra stratului de ozon, substanţe care sunt interzise pe teritoriul României şi al Uniunii Europene.

Poliția de Frontieră

Potrivit Poliției de Frontieră, buteliile cu gaz, în valoare de aproximativ 900.000 lei, împreună cu ansamblul rutier, au fost sigilate de către autorităţile vamale.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de transportul şi tranzitul de substanţe şi preparate periculoase, cu încălcarea prevederilor legale în vigoare, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Turcia, furnizor de mărfuri contrafăcute

Reamintim că Turcia este una dintre țările ce furnizează mărfuri contrafăcute, dar și o „poartă” a traficului cu țigarete. Astfel, așa cum ați mai putut citi pe Ziarul de Investigații, în februarie, cei de la Garda de Coastă au descoperit un transport cu articole vestimentare contrafăcute, în valoare de 1,7 milioane lei, venite din Turcia, iar în decembrie au fost descoperite parfumuri și haine contrafăcute, precum și bijuterii din metal galben, susceptibile a fin din aur, fără a avea documente de proveniență.

Mai mult, în urma unor percheziții DIICOT au fost descoperite aproape 600 mii de parfumuri contrafăcute, în valoare de 25 de milioane de euro. „Grupul infracțional a fost format din cetățeni turci și mai mulți cetățeni români, printre care și un comisar șef de poliție din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, un agent șef principal de poliție din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Porturi Maritime, un inspector vamal din cadrul DGFP Galați – Biroul Vamal de Frontieră Constanța Sud și doi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța.”, potrivit unui comunicat al DIICOT.

Vameși implicați în contrabandă cu parfumuri

Articolul precedentEmil Boc, vaccinat cu AstraZeneca din lotul „problemă”
Articolul următorNavigatori români răpiți de pirați în Golful Guineea