Uniunea Salvați România a transmis astăzi că autritățile ar trebui să se gândească la modul serios la situația bolnavilor cronici, care au nevoie de medicații și, evident, sunt nevoiți să bată drumul până la medicii de familie, existând risc ridicat să ia contact cu persoane purtătoare de COVID-19 este ridicat.

În condițiile în care Organizația Mondială a Sănătății a declarat pandemie de coronavirus, se impune ca autoritățile să ia, de urgență, măsuri pentru a nu se mai produce aglomerări la furnizorii de servicii medicale.

Este imperativ ca pacienții cronici să nu mai fie nevoiți să se deplaseze la unitățile medicale pentru documente care să revalideze starea lor de sănătate.

Pacienții cronici, categorie vulnerabilă, nu mai trebuie să fie expuși prin folosirea mijloacelor de transport în comun și cozile îndelungate în sălile de așteptare.

Se impune, așadar, eliminarea protocoalelor care plimbă pacientul prin spitale, iar medicul de familie să îi poată prescrie medicamentele pentru boala cronică de care suferă.

De asemenea, se impune eliminarea utilizării cardului de sănătate, având în vedere disfuncționalitatea sistemului informatic al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, dar și faptul că respectivul card poate fi un vector de transmitere a infecției cu coronavirus”, arată USR într-un comunicat.

Articolul precedentGuvernul Cîțu prinde „aripi”. Urmează votul decisiv
Articolul următorDeloc surprinzător: „Se gândește la o renominalizare din partea PNL, a lui Ludovic Orban”, relatează Tăriceanu o discuție cu Iohannis