Criză fără precedent în România. Pe lângă pandemia de coronavirus, Guvernul este în derivă, după ce premierul desemnat Florin Cîțu și-a depus mandatul ieri înainte de vot, iar azi, ca urmare a faptului că parlamentarul Virgil Chițac a fost confirmat cu coronavirus, atât el, cât și toți membrii Biroului politic național al PNL intră în izolare forțată.

Urmează o altă desemnare a unui premier și o creionare a unui posibil guvern, despre care a vorbit președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceau.

Acesta a avut o teleconferință cu președintele Klaus Iohannis privind formarea viitorului Guvern, iar ulterior a povestit câteva concluzii. „Am avut consultarea cu președintele Iohannis. Mi-a indicat că se gândește la o renominalizare din partea PNL, a lui Ludovic Orban, urmând să păstreze echipa, în mare, a guvernului actual. I-am spus că președintele și PNL împărtășesc această criză politică care se suprapune cu cea a coronavirusului, asta pentru că era responsabilitatea președintelui de a desemna un premier care să formeze un guvern”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu.

Articolul precedentUSR atrage atenția că ar trebui regândit sistemul de sănătate, în contextul pandemiei de coronavirus
Articolul următorKlaus Iohannis: „Singura propunere pe care am primit-o este Ludovic Orban”. Președintele este optimist să avem mâine guvern