Florin Cîțu: „TVA zero înțeleg că a mai încercat Dragnea”

Președintele PNL a comentat propunerile lui Ciolacu privind reducerea TVA.

Liderul PNL, Florin Cîțu, a vorbit despre propunerea lui Marcel Ciolacu de a reduce sau chiar elimina TVA la gaze, îngrășăminte și alimente. Fostul premier a declarat că scăderea TVA reprezintă venituri mai mici la buget, iar o astfel de variantă trebuie discutată în coaliția de guvernare.

„Dar TVA scăzut înseamnă și venituri mai mici la buget și este o întreagă spirală. Și atunci eu zic că e foarte bine că există acest interes de a găsi soluții, dar ele vor veni în coaliție și vom găsi cea mai bună soluție atât pentru români, cât și pentru echilibrul macroeconomic”, a declarat Cîțu, relateză Digi24.

Cîțu: „E foarte important în acest moment să găsim soluțiile pentru români”

Declarația președintelui PNL vine după ce liderul social-democrat a scris pe pagina sa de Facebook că la următoarea ședință a coaliției va propune reducerea TVA la energie și gaze naturale de la 1 februarie.

„Putem reduce TVA-ul nu doar la energie, ci și la gaze naturale – și nu la 1 aprilie, ci din 1 februarie. Acum, nu în aprilie, factura energetică îi arde cel mai tare pe oameni”, a scris Ciolacu.

În replică, Florin Cîțu a menționat că e nevoie de soluții pentru români și speră că această promisiune nu este făcută „în stil politicianist.”

„Trebuie să le aducem aminte colegilor de coaliție că alegerile sunt în 2024. (…) Presupun că a avut această discuție și că acest cost, care va fi mare, sau reducere de venituri la buget prin această lege a TVA-ului poate să fie compensată în altă parte”, a mai precizat Cîțu.

Mai mult, fostul premier a mai spus că reducerea TVA la zero a mai încercat si Liviu Dragnea, dar proiectul nu a putut fi implementat.

„În Uniunea Europeană poți să ai doar 2 taxe mai mici și 5% era minimul, dar presupun că președintele PSD a avut o discuție la Comisia Europeană sau ministrul Finanțelor și a făcut această postare după ce lucrurile s-au clarificat”, e de părere Florin Cîțu.

Reamintim că premierul Nicolae Ciucă a declarat că de la 1 aprilie, consumatorii casnici, cu un consum lunar de până la 330 kWh vor beneficia de o nouă schemă de protecție, care va include TVA redus la 5%, precum și compensarea certificatului verde și a bonusului pentru co-generare pentru consum.

Ciolacu salută anunțul lui Ciucă privind scăderea TVA-ului pentru energie, însă o vrea chiar de luna viitoare

Articolul precedentCîmpeanu: „Punctul meu de vedere e foarte clar: ascult opinia epidemiologilor de la INSP și ai Ministerului Sănătății”
Articolul următorPNL și ALDE încep negocierile pentru fuziune. Ce se întâmplă cu PMP
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.