Soirn Cîmpeanu (captură video)

Ministerul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, la B1TV, că deciziile privind funcționarea școlilor, în perioada următoare, în contextul creșterii incidenței cazurilor de infectare, sunt luate în urma discuțiilor cu specialiștii din Ministerul Sănătății și a INSP, nu a altor experți sau „autointitulați specialiști”.

Cîmpeanu a anunțat, luni, că școlile din localitățile cu o incidență de peste 3 cazuri la mia de locuitori, respectiv cu o rată de vaccinare a cadrelor didactice și nedidactice de sub 60%, vor trece începând din 14 ianuarie în formatul online.  „Sunt prevederile Ordinului comun ministrul Educației – ministrul Sănătății azi (marți), la ora la care vorbim. (…) Repet, în vigoare azi, dar, împreună cu Ministerul Sănătății, analizăm modul de actualizare a Ordinului de Ministru fie și numai din perspectiva modificării duratei de carantinare. Știți că s-a modificat la nivel general, deci e normal să se modifice și pentru elevi și angajații din școli. Vom vedea care vor fi condițiile”, a declarat Cîmpeanu, la B1TV.

Reacția ministrului Educației a venit după ce a fost criticat de opinia publică și nu numai, cu privire la măsurile anunțate, asta la numai o zi după ce afirmase că nu își dorește revenirea la școala online, dar că, în cazul în care va fi nevoie de acest lucru va propune de urgență modificarea cadrului legislativ astfel încât trecerea cursurilor în formatul online să fie pe o perioadă scurtă de timp.

„Între diversele opinii pe care le-ați enunțat, punctul meu de vedere e foarte clar: ascult opinia epidemiologilor de la Institutul Național de Sănătate Publică și ai Ministerului Sănătății. Restul… alți specialiști sau autointitulați specialiști, îmi pare rău.. citesc și eu ca orice cetățean, dar ca ministru ascult punctul de vedere al INSP și al Ministerului Sănătății, un punct de vedere care a fost exprimat public – nu e cazul să închidem școlile. Apreciez foarte mult acest punct de vedere”, a mai spus Cîmpeanu.

Elevii sunt penalizați din cauza profesorilor care au decis să nu se vaccineze

Una dintre vocile critice cu privire la revenirea în formatul online a fost cea a fostului ministru al Educației, Mircea Miclea. Aceasta a afirmat, pentru edupedu.ro, că o astfel de măsură  este „o penalizare mai degrabă pentru elevi, care sunt deprivați de o învățare mai serioasă”, care nu este deloc binevenită, căci elevii sunt pedepsiți pentru că profesorii au decis să nu se vaccineze. Mai mult, acesta consideră că este o decizie greșită, chiar dacă ea nu aparține numai ministrului Educației, ci și ministrului Sănătății.

Mai mult, susține Miclea, măsura trecerii în formatul online nu va avea ca efect o creștere a ratei de vaccinare în rândul profesorilor, astfel că pierzător va fi elevul, ce a intrat deja în al treilea an școlar sub semnul pandemiei.

Cîmpeanu: „Un părinte care ţine la copilul lui achiziţionează teste dacă poate”

Articolul precedentCiolacu salută anunțul lui Ciucă privind scăderea TVA-ului pentru energie, însă o vrea chiar de luna viitoare
Articolul următorFlorin Cîțu: „TVA zero înțeleg că a mai încercat Dragnea”