Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP) pare un organism viu, într-o perpetuă schimbare, date fiind ultimele mișcări de „trupe” din interiorul instituției.

Instituția se „primenește” din nou, după ce în urmă cu o săptămână Violeta Vijulie a fost eliberată din funcția de președinte, cu rang de secretar de stat, iar în locul acesteia a fost numit Vasile Felix Cozma, prin decizii semnate de premierul Nicolae Ciucă.

Ieri, în Monitorul Oficial au fost publicate nu mai puțin de trei acte administrative semnate de același premier Ciucă, referitor la componența instituției. Este vorba despre trei decizii, una legată de plecarea unui secretar general adjunct al ANFP, în vreme ce restul au legătură cu numirile unui secretar general adjunct și a unui secretar general.

Astfel, i-a încetat mandatul Feliciei Mariana Stan, care până ieri era secretar general adjunct al ANFP – funcție din categoria înalților funcționari publici, în locul acesteia fiind numită prin decizie Mihaela Luminița Baciu. Totodată, de ieri a intrat în vigoare și decizia „privind exercitarea, cu caracter temporar, de către doamna Lavinia Claudia Niculescu a funcției publice vacante din categoria înalților funcționari publici de secretar general al Agenției Naționale a Funcționarilor Publici”.

Lavinia Claudia Niculescu este director al Direcţiei programe cu finanţare externă în cadrul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, însă a fost și pe un post mai înalt – de secretar general adjunct al instituției – până pe 27 ianuarie 2021, când ex-premierul Florin Cîțu a semnat o decizie privind încetarea exercitării funcției publice vacante.

Și Felicia Stan are state vechi de plată prin ANFP, inclusiv ca secretar general adjunct, numirea acesteia operând sub pixul aceluiași Cîțu, care a semnat o decizie pentru numirea acesteia în octombrie 2021. Cât despre Mihaela Luminița Baciu, și aceasta este de ceva timp în ANFP, ba chiar a mai deținut funcții asimilate înalților funcționari publici, în mai multe rânduri. Ultima dată, mandatul i-a încetat chiar anul trecut, printr-o decizie din 9 decembrie 2020, semnată de Ciucă.

Articolul precedentPNL și ALDE încep negocierile pentru fuziune. Ce se întâmplă cu PMP
Articolul următorNoi tensiuni. Armata rusă a început exercițiile militare la granița cu Ucraina