În fața pandemiei nu contează religia

Muftiatul Cultului Musulman din România se alătură campaniei naționale de promovare a vaccinării

În lupta cu un virus care face ravagii în întreaga lume și pentru care nu contează religia, Muftiatul Cultului Musulman din România se alătură campaniei naționale de promovare a vaccinării împotriva Covid 19. Potrivit unui comunicat de presă al Muftiatului Cultului Musulman din România este salutată apariția vaccinurilor care pot duce la limitarea actualei pandemii, iar vaccinarea este considerat un act personal, gratuit și voluntar, mai mult, le este recomandat membrilor comunității musulmane să se informeze doar din surse oficiale.

Instituția îi informează pe membrii comunității musulmane din România că vaccinarea este un act asumat personal, gratuit și voluntar. Pentru o decizie cât mai bună, însă, în ceea ce privește oportunitatea vaccinării, Muftiatul Cultului Musulman din România îi îndeamnă pe toți membrii comunității în primul rând să se informeze din surse oficiale. În acest sens, pe platforma națională de informare www.vaccinare-covid.gov.ro se găsesc cele mai noi informații despre procesul de vaccinare, precum și o serie de răspunsuri la întrebări legate de vaccin, importanța și oportunitatea vaccinării. Informarea corectă și din surse oficiale asigură luarea unei decizii corecte, care va influența viața fiecăruia dintre noi

Muftiatul Cultului Musulman

Informarea din surse oficiale

În ceea ce îi privește pe membrii comunității care nu au acces la sursele de informare din mediul on-line, Muftiatul Cultului Musulman din România îi îndeamnă să apeleze la medicii de familie, aceștia fiind cei mai în măsură să îi sfătuiască.

„Este foarte important să manifeste încredere în știință și să acorde credit cercetătorilot din întreaga lume care, indiferent de religie sau etnie, și-au dat mână în aceste vremuri greu încercate pentru omenire și au trudit pentru găsirea cât mai rapidă a celei mai bune variante de vaccin pentru limitarea și poate chiar stoparea răspândirii virusului SARS-CoV-2. Este important și să privim retrospectiv la toate crizele sanitare din decursul istoriei, să recunoaștem importanța vaccinărilor care au condus la gestionarea cu succes a altor epidemii/ pandemii și să conștientizăm faptul că decizia fiecăruia dintre noi, luată în cunoștință de cauză, are consecințe importante nu numai asupra sănătății noastre, ci și pentru cei din jurul nostru”, se mai arată în comunicatul Muftiatului Cultului Musulman din România.

De asemenea, comunității musulmane îi este recomandat să respecte măsurile impuse de autorități, pentru a putea trece cât mai curând de restricțiile generate de pandemie.

Reamintim că Biserica Ortodoxă Română va difuza materiale informative despre vaccinare în eparhii, printr-o broșură intitulată „Vaccinarea împotriva COVID-19 în România. Gratuită. Voluntară. Sigură”.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentRegizorul filmului „Colectiv” refuză distincția pe care Iohannis dorea să i-o ofere de Ziua Culturii: „Aștept cu nerăbdare orice dialog sau dezbatere publică din partea președintelui”
Articolul următorCristian Popescu Piedone: „Nu știți încă ce înseamnă spiritul de echipă”