Cristian Popescu Piedone: „Nu știți încă ce înseamnă spiritul de echipă”

Primarul Sectorului 5 i-a luat la rost pe cei din instituție, prezenți la ședința operativă

În ședința operativă de miercuri, din cadrul Primăriei Sectorului 5, primarul Cristian Popescu Piedone a anunțat că vrea să știe exact cum funcționează instituția, după noua organigramă, iar până săptămâna viitoare aparatul de specialitate al primarului „va ști clar cine, cum și ce va coordona”, precum și „responsabilitatea cui este”. Tot atunci se va stabili care vor fi consilierii primarului, care „trebuie să fie ochiul și timpanul primarului în aparatul propriu și în cel descentralizat”.

Potrivit lui Piedone, fiecare dintre cei cinci consilieri vor avea responsabilități de supraveghere și de informare directă a edilului. De aemenea, directorii de specialitate vor da raportul de specialitate către primar, în timp ce consilierul va da, un alt raport, separat, cu ceea ce constată cu privire la o situație sau alta. „Le voi corobora și vă voi pune întrebările ulterioare, să văd dacă coincid cele două rapoarte, a consilierului meu personal și raportul pe care îl primesc săptămânal, de la directorii de specialitate”, a declarat Piedone.

Viceprimarii și city-managerul au condus ședința de miercuri

După această introducere, „frâiele” ședinței au fost luate de către cei doi viceprimari, respectiv city-managerul, care în urma prerogativelor au condus o parte din această „operativă”.

Printre subiectele abordate în ședință a fost și cu privire la Centrul Multifuncțional „Sf. Andrei” care va deveni centru de vaccinare împotriva Covid, măsurătorii pentru cele două-trei parcări, dar și problemele de la Poliția Locală, fiind făcută și prezentarea noului directorul administrativ din cadrul Primăriei

„Cu îngăduința primarului Piedone, vreau să profit de prezența colegului de la Poliția Locală, și aș dori să dezbatem problema acelor body-cam, ce au fost achiziționate acum un an de către Primăria Sectorului 5 și nu pot fi folosite. Menționez că ele trebuiau achiziționate în urma unui acord GDPR, care nu a fost făcut înaintea achiziționării, drept urmare, acest serviciu a fost blocat în depozitul Poliției Locale și nu poate fi folosit”, a precizat Iulian Cîrlogea, city manager. „Camerele la care face referire city managerul, fac parte dintr-un proiect demarat acum aproape doi ani de zile, și au fost achiționate 150 de body-cam-uri, care au  posibilitatea de a transmite în streaming live către dispeceratul PL și pot fi folosite în stand by peste 8 ore. Problema este că după ce s-a întocmit studiul de fezabilitate, s-a mers pe ideea că alte instituții îl folosesc”, a precizat reprezentantul Poliției Locale.

În această ședință a fost prezentat și directorul administrativ al primăriei, Bogdan Pintileasa. „Mă bucur să vă cunosc. Sunt doar de două zile în această funcție și deja am început să avem activitate în direcție administrativă. Am stabilit o procedură de lucru cu toți subalternii și am dori ca în cadrul clădirii să ne organizăm mai bine, în așa fel încât să nu mai avem un director la un etaj, iar ceilalți la alte etaje, pentru a avea o eficiență a timpului pe care îl petrecem aici”, a declarat Pintileasa.

Orice vom discuta la următoarele ședințe operative se transformă în dispoziții

Vizibil deranjat de atitudinea pe care cei aflați în această ședință au avut-o, primarul Piedone a precizat că de acum va întoarce foaia, iar orice discuție din „operative” se vor transforma în dispoziții scrise.

M-am pus și eu în pielea voastră (n.r. cât ședința a fost condusă de vice primari și manager, Piedone a stat în sală), sunteți o sursă inepuizabilă de inspirație pentru mine. Văd ce confortabil stați, simt că această ședință operativă vă apasă și vă ia și somnul, văd ce griji aveți, iar dacă nu sunteți întrebați e bine să taceți, nimeni nu are inițiativă. Dacă nu aveți o problemă în curtea voastră, se pare că e bine așa. Nu vă interesează. Nu știți încă ce înseamnă  spiritul de echipă. Nu știți că sunteți director la o Direcție, sunteți cu toți directori ai instituției Primăria Sectorului 5, și trebuie să vă ajutați. Știți ce eforturi bugetare se fac ca să vă luați salariile? Nu știți că vă doare la bască”, a spus Piedone, primarul Sectorului 5.

Acesta a precizat că toate discuțiile din viitoarele ședințe operative se vor transforma în dispoziții scrise, la care se va da socoteală.

„Se pare că vorba, pe dvs, vă adoarme. Și e adevărat. Vorbele se duc, le ia vântul, le uităm, dar ce este scris rămâne, de astăzi, orice comunicare între mine și dvs, inclusiv între mine și viceprimari, după discuțiile liber exprimate, se dă notă scrisă. De acum încolo, orice vom discuta la următoarele ședințe operative se transformă în dispoziții, pe care secretariatul tehnic le va duce la juridic, la secretar și le va pune în dispoziție sau notă internă și vor ajunge la dvs. Iar în următoarea ședință, veți răspunde”, a declarat Piedone.

Ședința Operativă din data de 13 ianuarie 2021, a Primăriei Sectorului 5, poate fi urmărită integral aici.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentÎn fața pandemiei nu contează religia
Articolul următorCNE Cernavodă va opri temporar activitatea Unității 1, pentru reparații