Afirmațiile făcute de Robert Sighiartău vizavi de un potențial nou ambasador al României în Statele Unite ale Americii au fost taxate de europarlamentarul Mihai Tudose, al cărui nume fusese menționat de vicepreședintele PNL.

Vizita premierului Marcel Ciolacu în SUA a însemnat și un moment de tensiune între acesta și ambasadorul Andrei Muraru, președinttele PSD opinând că dimplomatul ar trebui să fie retras.

Ulterior, Sighiartău a dus discuția mai departe, opinând că Ciolacu doar a invocat „motive diplomatice”, ca paravan pentru o eventuală numire a unui om de încredere, variantele liberalului fiind Victor Ponta sau Mihai Tudose.

Ponta i-a răspuns deja lui Robert Sighiartău, în spațiul public, arătând că, deși „în România, nu Premierul ci Președintele numește ambasadorii”, în cazul în care va fi o discuție serioasă, va accepta numirea.

Însă în ceea ce îl privește pe Mihai Tudose, acesta a explicat, în stilul său caracteristic, că nu poate fi vorba despre așa ceva:

Omul e în criză de imagine, bate câmpii, plimbă galoşul prin curte. S-a găsit vorbind. Nu pune Ciolacu ambasador. Poate domnul preşedinte Ciolacu o să pună un ambasador în America? (…)

În general nu mă interesează postul de ambasador. N-aş putea spune că diplomaţia mă caracterizează. Am fitilul scurt şi nu suport ipocrizia”.

Articolul precedentRAJA sistează furnizarea apei potabile pentru a remedia o avarie
Articolul următorConsilieri locali din Neamț, acuzați că și-au votat scutiri de taxe pentru afacerile pe care le dețineau; alți aleși au fost dați pe mâna procurorilor