Nici bine nu a intrat Viorica Dăncilă în turul doi al alegerilor prezidențiale, că tot mai multe voci din PSD spun că pregătesc deja o moțiune împotriva guvernului. Deși a scos totuși un procent rușinos pentru istoria partidului, PSD face planuri de viitor. Nu privind turul doi, ci legat de răsturnarea Guvernului Orban. Ultima declarație în acest sens îi aparține lui Nicolae Bădălău.

Acesta a afirmat că social democrații lucrează intens pentru o moțiune de cenzură „și din februarie eu sunt convins că PSD va prelua guvernarea și vom avea o guvernare în continuare pentru oameni”. Bădălău e de altfel foarte mândru că Viorica Dăncilă face istorie, fiind prima femeie „cu șanse mari de a câștiga confruntarea finală”.

Dacă Bădălău preia astfel declarația lui Marcel Ciolacu, care a asigurat că va pregăti o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban după ce va trece „luna de miere”, fostul ministru al Finanțelor este mult mai ponderat. Eugen Teodorovici este serios și crede că nu este de joacă cu așa ceva.

Totuși guvernul unei țări nu se schimbă de pe o zi pe altă. Și orice om politic trebuie să fie în primul rând cu gândul la economia țării, la țară. Nu trebuie să ne jucăm de-a moțiunile și astăzi e un guvern, mâine e un alt guvern”, ar fi afirmat Teodorovici, citat de Mediafax.