Doi agenți de poliție din localitatea Lespezi și adjunctul șefului de post de la Cristești sunt cercetați de procurori pentru luare de mită în formă continuată, în legătură cu încălcarea legii și a atribuțiilor de serviciu.

Ieri, chiar colegii lor, ofițerii de poliție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Judeţean Anticorupţie Iaşi, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași, au demarat o operațiune pentru probarea acuzațiilor, fiind efectuate trei perchesiții – la Posturile de Poliţie Cristeşti şi Lespezi din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi – Secţia de Poliţie Rurală 6 Paşcani.

Însă nu doar polițiștii sunt suspecți în cauză, precizează DGA, care arată că aseară, au fost puse în aplicare patru mandate de aducere pentru patru persoane. Momentan, polițiștii au fost reținuți, iar astăzi Tribunalul Iași ar trebui să decidă dacă vor fi emise mandate de arestare preventivă.

Faţă de cei trei agenţi de poliţie se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită în formă continuată, constând în aceea că, având atribuţii pe linia controlului rutier şi în baza aceloraşi rezoluţii infracţionale, au pretins şi primit diferite sume de bani de la conducătorii auto opriţi în trafic pentru a nu-i sancţiona contravenţional.

Documentarea activităţii infracţionale s-a realizat cu sprijinul structurilor de specialitate ale DGA şi cel al Direcției Operațiuni Speciale – BOS Iaşi din cadrul Poliției Române. De asemenea, s-a beneficiat de sprijinul Inspectoratului Județean de Jandarmi Iași”, arată DGA.

Articolul precedentPrefectul Capitalei cere instanței anularea retrocedării Parcului IOR
Articolul următorIohannis îl asigură pe Zelenski de sprijinul constant al României