Sursă foto: Facebook/Greenpeace România
Sursă foto: Facebook/Greenpeace România

Greenpeace România și Expert Forum (EFOR) au lansat invitațiile pentru evenimentul analizei ”5 Mituri Despre Gaz care duc România în derivă energetică”.

Evenimentul va avea loc marți, 18 octombrie 2022, la Mezanin (Palatul Universul, Corp B, str. Actor Ion Brezoianu 23-25, București), între orele 10.00 și 12.00

În prima parte vor lua cuvântul Ana Otilia Nuțu (autoarea raportului, analist politici energetice, Expert Forum) și Alin Tănase (coordonator campanii Climă și Energie, Greenpeace România).

Partea a doua va include o dezbatere pe subiectul tranziției energetice în România, plecând de la argumentele analizei. Sorin Ioniță (Expert Forum) va modera această discuție și îi va avea alături pe Răzvan Nicolescu, Corina Murafa și Zoltan Nagy.

Vor fi purtate discuții despre riscurile ca investițiile planificate în România în infrastructura de gaze naturale să fie nu doar periculoase pentru securitatea energetică pe termen scurt și mediu, ci chiar incompatibile cu ținta pe termen lung de a avea un sector energetic bazat pe surse sigure și curate.

Greenpeace România: ”În plină criză europeană a gazului, politica energetică a României insistă pe măsuri care vor crește semnificativ consumul intern de gaz natural”

În ciuda anunțurilor triumfaliste privind rezervele de care dispune România, nu există certitudinea exploatării acestora și nici nu se discută serios responsabilitatea României pentru securitatea energetică în regiune în anii următori. Cât de raționale sunt aceste planuri și ce alternative există?”, se arată în comunicatul distribuit pe contul de Facebook.

Formularul de înscriere poate fi completat aici.

Articolul precedentDoar patru români au cumpărat bilete pentru un spectactol la Teatrul Arlechino din Brașov
Articolul următorPrimarul Sectorului 2: ”Pasajul de la Doamna Ghica începe, în sfârșit, să arate a pod”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time