Bianca Drăgușanu. sursă foto: Facebook

Nu credem că ați ratat ceva foarte important, dacă nu știți cine este Bianca Drăgușanu, noi nu îi postăm porecla publică, pentru a nu fi acuzați de discriminare. Vă spunem doar atât: o instituție a statului, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) s-a autosesizat în urma unor afirmații pe care aceasta le-a făcut la un podcast. Membrii acestei instituții vor să analizeze dacă opiniile ei au încălcat dreptul la libera exprimare, mai cu seamă că fac referire la un anumit tip de „femeie ideală”. Decizia de autosesizare are un impact major, câtă vreme cei mai expuși la „modelele online”, „vedetele de pe social-media” sunt adolescenții, tinerii. Sunt etape în care, poți crede ușor că notorietatea din spațiul public înseamnă un ideal de frumusețe, de comportament.

„Având în vedere afirmațiile făcute de doamna Drăgușanu în cadrul podcast-ului ZigZag, moderat de domnul George Tănase de sâmbătă, 17 Septembrie 2022, difuzat pe canalul de YouTube „theXclusive”, am decis să mă autosesizez și să analizăm în cadrul Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării dacă aceste afirmații se încadrează în limitele libertății de exprimare sau constituie o încălcare a dreptului la demnitate al femeilor.

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării poate obliga partea care a săvârșit fapta de discriminare să publice, în mass-media, un rezumat al hotărârii de constatare”, a declarat Cristian Jura, membru CNCD, pentru Fanatik.

De ce ar putea fi „periculoasă” afirmația Biancăi Drăgușanu: „Dacă nu ești înaltă, nu ești om, ești pitic”

În fapt, Bianca Drăgușanu este cea care a nimicit aspectul fizic al femeilor. Cele care nu sunt „înalte”(n.r. așa cum este ea), „nu sunt oameni”. Și, nu, vedeta de pe Onlyfans nu făcea referire la „înălțimea ” intelectuală, ci chiar la aceea care se măsoară în metri și centimentri.

Cazul acesta pare tras la indigo cu cel al prezentatorului TV George Buhnici. El a fost amendat de CNCD și a pierdut mai multe contracte importante, după ce s-a exprimat în spațiul public că, „unele femei ar trebui să mai meargă la săliță, deoarece sunt pline de celulită”. Afirmațiile lui Buhnici au stârnit un val de reacții negative, iar imaginea lui a fost grav afectată. Dezamăgirea, în cazul acesta, este mai mare, deoarece el nu apare pe Onlyfans, a fost jurnalist de investigație, iar oamenii se așteptau la o doză mai mare de rezervă, practicată de cei care gândesc și apoi vorbesc.

În ceea ce o privește pe Bianca Drăgușanu, cea care are numeroase operații estetice, standardele pe care le are vorbesc de la sine: „Mi se pare că femeile cu adevărat frumoase sunt cele înalte. De ce Miss Univers are peste 1,80 m?”. Concluzia o puteți trage și singuri.

În mai multe state din Europa, entitățile similare CNCD iau măsuri drastice, deoarece sunt îngrijorate de impactul negativ pe care îl au asemenea afirmații în rândul adolescentelor.

Articolul precedentTinerii născuți în 2004 pot călători prin Europa: 35.000 de bilete gratis de tren și în această toamnă
Articolul următorViorica Dăncilă are soluții pentru ca pensiile să crească de luna viitoare
Pasionată de cuvinte, inspirată de oameni liberi în gândire. Pun întrebări incomode și detest ideile „împrumutate”