35.000 de bilete de tren gratuite vor fi oferite și în această toamnă în cadrul programului DiscoverEU, pentru care astăzi a fost lansată runda de înscrieri. Candidații din țările participante la programul Erasmus+, printre care și țara noastră, pot aplica până pe 25 octombrie la prânz, totul fiind extrem de simplu: pentru a putea câștiga un permis de călătorie, tinerii născuți în perioada 1 ianuarie-31 decembrie 2004 sunt invitați să se înscrie pe Portalul european pentru tineret, să răspundă la un quiz alcătuit din 5 întrebări și la încă o întrebare suplimentară.

Ulterior, cei care au completat cu succes quizul de selecție vor putea călători în Europa pentru o perioadă de până la 30 de zile, în cursul perioadei de călătorie cuprinse între 1 martie 2023 și 29 februarie 2024.

Potrivit unui comunicat de presă, odată cu Anul european al tineretului 2022, a fost majorat numărul de permise de călătorie de cale ferată pentru a explora Europa, la 70.000. În total, până în prezent, peste 6.400 de tineri români au câștigat un astfel de permis și, pe lângă aceasta, beneficiarii au un card cuprinzând peste 40.000 de posibilități de reduceri pentru transport public, activități culturale, cazare, alimente, sporturi și alte servicii disponibile în țările eligibile.

Anul 2022 este Anul european al tineretului, iar acesta este un moment esențial în istoria europeană. Trebuie să ne concentrăm atenția asupra generațiilor tinere, să le oferim posibilitatea de a-și lărgi orizonturile, pentru ca tinerii să poată construi o lume mai conectată și mai tolerantă. Acesta este obiectivul urmărit de DiscoverEU. Călătorind, tinerii pot și să exploreze diversitatea Europei, dar și să găsească atât de multe similitudini”, a subliniat Mariya Gabriel, comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret.

Călătorii DiscoverEU pot vizita Capitalele europene ale culturii, destinații adăugate pe prestigioasa listă a patrimoniului mondial UNESCO sau locuri care dețin mărca patrimoniului european, având totodată posibilitatea de a poposi în orașe cărora li s-a acordat premiul Access City Award.

Comisia a lansat DiscoverEU în iunie 2018, în urma unei acțiuni pregătitoare a Parlamentului European, iar inițiativa a fost integrată în noul program Erasmus+ 2021-2027. Din 2018, aproape 754.000 de candidați s-au înscris pentru cele 165.000 de permise de călătorie disponibile, iar 66 % dintre aceștia au declarat că au călătorit pentru prima dată cu trenul în afara țării lor de reședință.

Articolul precedentPersoanele condamnate pentru infracțiuni săvârșite împotriva minorilor nu mai pot candida la funcții publice. Proiectul a fost propus și de organizația „Salvați Copiii”
Articolul următorConsiliul pentru Combaterea Discriminării s-a autosesizat în cazul videochatistei Bianca Drăgușanu:„ Dacă nu ești înaltă, nu ești om, ești pitic”