Exclusiv. Tribunalul București nu transmite o decizie de trei ani. Mama unei foste gimnaste: „E un abuz și o dramă ce se întâmplă cu aceste fetițe!”

Părinții unei foste gimnaste din lotul olimpic al României au făcut declarații cutremurătoare despre drama pe care o trăiesc sportivele noastre, încă de mici. Silvana Peng este mama Asianei Peng, o gimnastă cu rezultate notabile, dar care a fost nevoită să-și caute dreptatea în Justiție

Silvana Peng, mama fostei gimnaste olimpice, Asiana Peng, așteaptă de trei ani de zile să primească motivarea deciziei prin care Ministerul Sportului este obligat să pună în executare o simplă cerere de informații publice. Concret, Tribunalul București a a admis comunicarea Ordinului nr. 1638/23 decembrie 2013, emis de Ministerul Tineretului și Sportului, prin care se prevede alocarea unor sume de bani mai multor reprezentanți ai lotului olimpic de gimnastică, în frunte cu Octavian Bellu și Mariana Bitang, fără să aibă activitate. Este vorba despre suma de 7200 de de lei lunar, fără ca aceștia să renunțe la indemnizațiile primite deja de la Ministerul Sportului.

Admite în parte acţiunea formulată de reclamanta Peng Silvana – Maria în contradictoriu cu pârâtul Ministerul Tineretului și Sportului. Obligă pârâtul să comunice reclamantei Ordinul Ministrului Tineretului și Sportului nr.1638/23 decembrie 2013, cu anonimizarea informațiilor cu privire la datele cu caracter personal. Obligă pârâtul să plătească reclamantei cheltuieli de judecată în sumă de 1000 lei”, se arată în decizia instanței, nemotivată nici până la acest moment, deși este definitivă.

Silvana Peng: „Este un mare abuz și o dramă ce se întâmplă aici”

Mama gimnastei Asiana Peng spune că a descoperit multe nereguli la Federația Română de Gimnastică, în momentul în care fiica sa se pregătea pentru Jocurile Olimpice.

Ea crede că fiica sa a fost discriminată, prin prisma faptului că este un mix româno- chinez: „Cu toate că Asiana era aptă din toate punctele pentru Rio(n.r Jocurile Olimpice), au trimis-o în lot de junioare”, a declarat pentru zin.ro, Silvana Peng.

Părinții Asianei spun că au sesizat, de-a lungul timpului, numeroase nereguli inclusiv de la antrenamente și favorizări ale unor gimnaste fără rezultate.

Scandal de la o urare în limba chineză

„Ei dădeau pe podium o gimnastă care nu obținuse niciun premiu și eu primeam rezultatele în timp real”, ne-a mărturisit Silvana Peng. Toată încrâncenarea Federației Române de Gimnastică ar fi pornit de la o urare în limba chineză:„Au venit cei de la PRO TV și au filmat de Ziua României. La final, au pus-o pe Asiana să spună La mulți ani, România, în limba chineză. Aia a fost”, susține Silvana Peng.

„Să spui că kinetoterapeuții și-au rupt mâinile pe gimnaste, e strigător la cer! Eram amețite de foame!”

De altfel, Asiana a explicat în repetate rânduri și cât de brutale sau preferințiale erau antrenamentele. Asiana a relatat că gimnastele erau înfometate și unele nu aveau acces la telefon. Fosta gimnastă spune că, de multe ori, au existat accidente deoarece nu primeau deloc mâncare, „fiind amețite de foame”.

Pentru toate aceste lucruri, Federația Română de Gimnastică a chemat-o în judecată pe Silvana Peng. I-au fost cerute daune în valoare de 100 000 de euro, însă, instanța a respins cererea în mod definitiv.

Există viață și după gimnastică

La acest moment, Asiana Peng se comportă ca o tânără de 21 de ani. A absolvit Facultatea de Kinetoterapie și are certificat de antrenor.

De asemenea, mama Asianei ne-a spus că are o relație cu Luca Reghecampf, fiul cel mare al antrenorului de fotbal Laurențiu Reghecampf.

„Sunt doi copii puri și mă bucur de relația lor. Sunt mulțumită de Asiana, dar ce se întâmplă în gimnastica din România e strigător la cer”, ne-a mărturisit Silvana Peng.

Ministerului Tineretului și Sportului i s-a solicitat un punct de vedere scris.

În 2014, Asiana  Peng a făcut parte din lotul României la Campionatele Europene de gimnastică artistică de la Sofia.

VIAZiarul de Investigații
SURSĂGeorgiana DRAGOMIR
Articolul precedentNăsui îl contrazice pe Vîlceanu în privința plafonării contribuțiilor la sănătate
Articolul următorAvem director la clubul sportiv al CJ Prahova! Nu avem plan de management…
Pasionată de cuvinte, inspirată de oameni liberi în gândire. Pun întrebări incomode și detest ideile „împrumutate”