Orban crede că PNL nu are vreo datorie față de Iohannis, dimpotrivă

„Președintele PNL trebuie să fie îndatorat și legitimitatea lui să se bazeze doar pe votul membrilor partidului, marea oaste a Partidului Național Liberal”

Liderul PNL, Ludovic Orban a afirmat, vineri seară, la Dâmbovița, că PNL nu are nicio datorie față de președintele Klaus Iohannis, dimpotrivă. Mai mult, că dacă își va reconfirma mandatul, „va fi același parteneriat de succes cu președintele României”.

Tototată, Orban s-a arătat deranjat de ieșirile publice pe care Florin Cîțu le-a avut în această săptămână, printre acestea numărându-se chiar și postare cu „Superman” pe care a făcut-o în timpul ședinței de guvern, prima după demisia miniștrilor USR PLUS.

 „Eu cred că Partidul Național Liberal nu are nicio datorie față de președintele Iohannis, dimpotrivă. Eu am convingerea că președintele Partidului Național Liberal trebuie să fie ales de membrii PNL cu mintea lor, cu gândirea lor și cu sufletul lor. Eu cred că președintele PNL trebuie să fie îndatorat și legitimitatea lui să se bazeze doar pe votul membrilor partidului, marea oaste a Partidului Național Liberal”, a spus Orban în fața liberalilor dâmbovițeni.

De asemenea, Orban le-a dat acestora asigurări că după ce va câștiga, va fi același parteneriat de succes cu președintele României, „așa cum a fost în toți cei 4 ani de zile cât am fost președintele PNL și am câștigat aproape toate bătăliile pe care le-am dus”.

De altfel, Orban a evidențiat modul haotic în care România este guvernată în ultima vreme, dar și răsturnările de decizii, de la o zi la alta.  

Ai aruncat țara în criză, ești amenințat de moțiune de cenzură, societatea românească și economia sunt afectate de provocări extrem de dificile, creșterea prețului la energie, creșterea prețurilor la alimente, creșterea numărului de infectări din valul 4 al pandemiei, și tu, când îi dai afară pe USR-iștii cărora seara și a doua zi le-ai cerut să se întoarcă în Guvern, tu, când le dai afară toți oamenii care au fost numiți, să te postezi în „Superman”. Chiar mi se pare o problemă mare pentru PNL!

a afirmat Ludovic Orban, la Dâmbovița

Orban vede în „echipa câștigătoare” una demolatoare

Mai mult, Orban l-a taxat pe Cîțu pentru „echipa demolatoare” pe care și-a creat-o și alături de care pare că nu mai are un mod rațional de a face politică

„Culmea este că aproape toți din așa zisa echipa câștigătoare, pierd, nu câștigă nimic. Ce gândire strategică, ce planificare, ce leadership o să aibă ei, dacă alaltăieri, au adunat cei 40 ai lor, în așa-zisul BPN și au hotărât că niciun parlamentar nu are voie să participe la ședința de plen în care se citește moțiunea de cenzură. Iar noaptea, pe la 23.00, au trimis o altă convocare, pentru a doua zi dimineață, în care au luat decizia total contrară, că parlamentarii sunt obligați să participe la ședința de plen.

Asta nu este conducere, ăsta nu este un mod rațional de a face politică. Nu poți să-ți bați joc în halul ăsta de unitatea PNL, de leadership-ul partidului”, a mai spus Orban.

Totodată a punctat și faptul că la Congresul din 25 septembrie vor fi 5.000 de delegați, nu doar cei 40 de oameni „recrutați cu arcanul sau din niște interese personale”, fapt care l-ar putea pune în dificultate pe Cîțu, mai ales „că este de domeniul evidenței cu cine trebuie să votezi dacă vrei binele PNL”, a mai spus actualul lider al Partidului Național Liberal.

Florin Roman despre Orban: „La braț cu Simion și gealații lui”

Articolul precedentFlorin Roman despre Orban: „La braț cu Simion și gealații lui”
Articolul următorPremierul, în căutarea de soluții după creșterea alarmantă a prețului la energie