Problema bullying-ului este una din ce în ce mai des întâlnită. Dacă înainte auzeam de fenomenul bullying doar în filmele americane, iată că acum am ajuns și noi, cei din România, să știm ce înseamnă acest cuvânt. Nu neaparat pentru că această problemă nu ar fi existat în trecut și la noi, însă trebuie să recunoaștem că, în timp, s-a acutizat.
Primarul General al Capitalei: „Le-am explicat că violența verbală sau/și fizică nu poate fi soluția vreunui conflict”
Astfel, conștientă că bullying-ul devinde o problemă din ce în ce mai mare, primarul general al Capitalei Gabriela Firea a decis să se implice în campania „Stop Bullying”, declarând că va invita la discuții reprezentanți ai societății civile, asociațiilor de părinți și elevi, ai instituțiilor statului cu responsabilități în protejarea drepturilor copiilor pentru a vedea împreună cum se poate rezolva o astfel de problemă.
”Sunt mama. Am trei copii. Intotdeauna i-am invatat sa nu raneasca pe nimeni fizic sau moral. Sa nu loveasca. Sa nu umileasca. Sa fie politicosi. Imi spun mereu ca ei sunt cei care sunt bruscati de unii colegi, pentru ca eu i-am invatat sa fie buni si iertatori. Si sa nu raspunda violentei de orice tip in acelasi mod. Le-am explicat ca violenta verbala sau/si fizica nu poate fi solutia vreunui conflict.Sunt foarte multi parinti care procedeaza ca mine. Si, de multe ori, si lor copiii le reproseaza ca i-au invatat sa nu riposteze. Dar credem cu totii ca aceasta este calea corecta pentru copil, tanar sau adult : fara violenta!Violenta naste violenta!De aceea, cu atat mai mult, ma îngrijorează cazurile de violență, agresivitate și intimidare în rândul copiilor și adolescenților, în fața cărora trebuie să luăm atitudine cu fermitate.Pasivitatea și lipsa oricărei reacții din partea Ministerului Educației nu mă surprinde și nici nu trebuie să fie un exemplu de urmat.De la Guvern, care a contestat la Curtea Constituțională, pentru a doua oară în ultimele săptămâni, legea de majorare a alocațiilor pentru copii, ce așteptări să avem?Faptul că există o lege împotriva violenței psihologice-bullying nu este suficient!Cazurile de violență au rădăcini adânci. Este nevoie de o înțelegere profundă a cauzelor care duc la astfel de situații extreme pentru a găsi soluții să le preîntâmpinăm.Ca mama si primar, voi invita la discuții reprezentanți ai societății civile, asociațiilor de părinți și elevi, ai instituțiilor statului cu responsabilități în protejarea drepturilor copiilor pentru a vedea împreună ce putem face pentru ca situații de felul celei de la Târgu Jiu să nu se mai întâmple.Este responsabilitatea noastră să ne protejăm copiii și tinerii, indiferent prin ce încercări ale vieții trec!”, scrie Gabriela Firea.