Sursa: Facebook

După ce Gabriela Firea a ieșit cu explicații ample referitoare la asocierea numelui său cu scandalul „azilelor groazei”, asigurând însă că va candida în 2024 la Primăria Capitalei, liderul PSD Marcel Ciolacu lasă de înțeles că aceasta nu și-a pierdut sprijinul social democraților.

Chiar săptămâna aceasta, Firea a arătat că este „prematur” să iasă din politică „într-un moment în care s-au aruncat asupra mea acuzații invective și vorbe grele, fără nicio bază reală”, chiar dacă și-a dat demisia din funcția de ministru, dar și din cea de preşedinte al Organizaţiei PSD Bucureşti, din care s-a suspendat o perioadă.

Iar aseară, într-o intervenție la România TV, Ciolacu a lăsat să se înțeleagă că Firea nu a fost pusă pe tușă, din punct de vedere politic. Totodată, acesta a confirmat că Gabriela Firea a recurs la demisie din cauza presiunii constante la care a fost supusă, subliniind că nu poate fi vorba despre vreo implicare reală a fostului ministru în scandalul legat de azile.

De altfel, și Gabriela Firea a spus același lucru, anume că „numele meu nu apare în această cercetare pentru că nu am avut absolut nicio implicare nici de bine nici de rău, cu atât mai puțin șă fi tolerat eu sau soțul meu, sau persoane de lângă mine ceea ce s-a întâmplat negativ în acele cămine”.

În continuare vă spun, doamna Firea nu a avut nicio atribuție. Și-a depus demisia la o presiune publică uriașă. Și dânsa a solicitat suspendarea de la PSD București.

Mă bucur că doamna Firea a ieșit și a început să dea explicații. Până să se întâmple acest incident, era sigur candidatul. Hai să vedem cum decurg lucrurile.

În acest moment, nu am altă decizie în ce privește candidatul la București. Nu cred că e acum o prioritate. Avem timp cu toții să închidem anumite capitole până în septembrie.

Părerea mea este că trebuie să continue să dea explicații. Există în politică și greșeli, infracțiuni, nu este cazul aici”, a explicat Ciolacu.

Articolul precedentCasieriile RAJA vor fi închise în data de 15 august
Articolul următorProteste în Piața Victoriei, la 5 ani de la evenimentele din 10 august 2018