Marile rețele de magazine din Europa iau măsuri pentru reducerea consumului de curent electric

Printre soluții se află reducerea programului de iluminat a publicității stradale sau schimbarea orelor de deschidere a magazinelor.

Unii comercianți cu amănuntul din Europa au decis scăderea consumului de curent electric, luând în calcul reducerea orelor de funcționare în această iarnă, odată cu creșterea prețului energiei electrice, potrivit stiripesurse.ro.

Ce măsuri iau marii comercianți

Măsurile sunt luate pentru reducerea dependenței față de importurile de gaze în cazul aparitiei unor probleme în furnizarea gazelor naturale cauzate de războiul din Ucraina. Filiala austriacă a lanțului multinațional de magazine SPAR Group reduce orele pentru iluminarea publicității stradale din fața magazinelor și în afara celor peste 1.500 de magazine din întreaga țară, a declarat un purtător de cuvânt într-un e-mail. Acesta a explicat că astfel se va reduce consumul de energie al retailerului cu un milion de kilowați-oră anual, fără să anunțe suma ce va fi astfel economisită. Directorul Leclerc a avertizat luna trecută că cel mai important retailer alimentar din Franța și-ar putea schimba orele de deschidere a magazinelor. Operatorul francez de supermarketuri Carrefour a semnat o „Carta EcoWatt” cu operatorul rețelei naționale de energie RTE, care prevede reducerea consumului de electricitate în magazine în perioadele în care cererea  de curent electric este ridicată .

O serie de comercianți cu amănuntul, inclusiv Colruyt și Ahold din Belgia, ar putea fi parțial protejați de eventualele întreruperi și de costurile mai mari datorită programelor existente de energie durabilă care conservă energia

„Nu sunt planificate măsuri concrete pe termen scurt, dar ambiția fermă este de a continua eforturile ca parte a politicii noastre energetice globale. De aceea, nu avem panouri luminoase, optăm pentru congelatoare închise, o cameră frigorifică”, a declarat un purtător de cuvânt al Colruyt. 

 Compania Ahold caută soluții pentru reducerea consumului de energie, a declarat directorul general Frans Muller.  „Nu am luat nicio decizie cu privire la orele de deschidere, dar ne uităm mult mai mult la utilizarea energiei”, a declarat acesta. Compania a aplicat programe de economisire a gazelor naturale, care includ și funcționarea magazinelor sale cu ajutorul energiei sustenabile de anul anul viitor.

Germania ia noi măsuri de reducere a consumului de curent electric: Catedrala din Koln nu va mai fi iluminată noaptea

Articolul precedentParchetul General investighează cum au „trântit” mai mulți magistrați ancheta în dosarul „prăduirii” uzinei de elice navale Elnav SA Galați
Articolul următorFlagrant pentru mită la Serviciul Permise de Conducere Olt