Co-președintele USR PLUS Dacian Cioloș a răspuns ieri la o serie de întrebări legate de situația din Guvern, după o ședință a coaliției.

Pe principiul ce am promis și ce am făcut, Cioloș a admis că sunt multe probleme de rezolvat – cam tot din programul de guvernare, dat fiind că în aceste câteva luni de când s-a „născut” actualul Guvern lucrurile nu prea s-au mișcat.

În ciuda propriilor declarații, Dacian Cioloș a punctat că totuși sunt câteva ministere unde se face treabă, fiind date ca exemplu pozitiv Sănătatea, Transporturile și Economia, deținute de USR PLUS.

La Ministerul Sănătăţii, numirile la conducerea spitalelor se fac pe bază de concursuri, s-au schimbat consilii de administraţie şi se organizează concursuri. La Ministerul Transporturilor, Cătălin Drulă a început deja, ştiu că şi Claudiu Năsui a început la unele companii. Sunt proceduri care au fost începute, o să vedem şi rezultatele”, a exemplificat Cioloş.

Din ce a punctat Cioloș, la un moment dat se va face și o evaluare a miniștrilor, însă cel mai potrivit moment va fi după alegerile interne din PNL și USR PLUS, după ce aceste două formațiuni își vor alege noile organe de conducere și implicit președinții. Până atunci, nu pare că am avea o altă problemă stringentă în țară.

Trebuie făcută evaluarea activităţii Guvernului. Avem un program de guvernare, ne-am angajat la nişte măsuri, inclusiv la nişte reforme, unele cu angajament politic general, altele care ţin de diferite ministere şi ideea va fi să verificăm ce anume s-a făcut şi nu s-a făcut (…).

Sunt măsuri politice importante, suntem cam tot acolo de unde am plecat, cu pensiile speciale, am desfiinţat doar pensiile speciale la parlamentari, în rest, suntem cam tot acolo. Cu depolitizarea administraţiei publice suntem cam tot de unde am plecat. Cu desfiinţarea SIIJ, ştiţi situaţia. Acestea sunt trei subiecte foarte importante şi sper eu ca din toamnă încolo, după ce se termină campania asta internă, să putem să ne luăm nişte angajamente politice pe aceste măsuri”, a declarat Cioloş, citat de Agerpres.

Articolul precedentCTP, paralelă după ce premierul Cîțu nu a putut preciza care e prețul unei pâini: „Marie Antoinette a sfârșit la ghilotină”
Articolul următorPSD Sector 1 strânge, în stradă, semnături pentru demiterea lui Clotilde Armand