Sursa: Facebook

O nouă gafă a premierului Florin Cîțu a făcut înconjurul țării ieri, după ce acesta nu a putut preciza cam cât costă o franzelă în România pe care o prezintă ca fiind înfloritoare și lipsită de probleme.

Au apărut critici, meme-uri, însă atitudinea premierului, dincolo de ridicol, este una de sfidare, atrage atenția jurnalistul Cristian Tudor Popescu. Acesta a făcut o paralelă între declarația din anul 2021 a lui Florin Cîțu cu cea a Mariei Antoaneta, regina Franței între 1774 – 1792.

Regina Maria Antoaneta nu a sfârșit foarte bine din cauza a numeroase cauze, iar CTP, prin extrapolare, atrage atenția că nici premierul Cîțu nu e departe. Florin Cîțu a fost întrebat ieri dacă știe cât costa o franzelă sau o sticlă de ulei, după ce a afirmat că salariile în România au crescut, chiar dacă a crescut și inflația. „Nu mănânc pâine. Am fost în piață”, a fost răspunsul premierului PNL.

Regina Cîțu
Credeam că domnul Cîțu și-a atins maximul inteligenței și umanității prin replica pe care ne-a oferit-o cu prilejul împușcării ursului Arthur: „Poate că nu era cel mai mare urs din România”. M-am înșelat. Printr-o considerabilă sforțare de creieri și suflet, domnul prim-ministru s-a întrecut pe sine, dând un răspuns regesc la întrebarea reporterului: „Cât costă o pâine?”, „Nu știu. Nu mănânc pâine”.

De ce regesc? În Franța anului 1789, săracii crăpau de foame din pricina creșterii prețului pâinii. Fiindu-i comunicată situația, se spune că regina Marie Antoinette a cugetat așa: „Dacă n-au pâine, să mănânce brioșe”.

Carevasăzică, mușchiulosul domn Cîțu nu mănâncă pâine ca să nu se îngrașe sau pentru că așa vrea mușchii lui, și le sugerează dieta asta celor care nu prea au ce pune pe masă în afară de pâine. Marie Antoinette a sfârșit la ghilotină”, scrie CTP pe Facebook.

Articolul precedentEXCLUSIV. Update. Cine e această femeie fierbinte ? Îi recunoașteți nasul? Oana Lovin o face praf
Articolul următorCioloș admite că sunt probleme în Guvern: „Suntem cam tot acolo de unde am plecat”