Încă o companie puternică părăsește România. Trei sferturi dintre angajați vor fi concediația, iar la baza deciziei stau pierderile uriașe din anul 2020. 

Este vorba despre compania  turcă Superlit, parte a grupului Karamanci Holding, producător şi distribuitor de tuburi şi ţevi la nivel mondial. Turcii au decis să oprească 
activitatea de producţie la fabrica din România, fabrică amplasată în Buzău. Mare parte dintre angajați vor fi concediați. Operațiunea a fost motivată atât prin scăderea, indicată ca dramatică, a vânzărilor interne, costurile de transport şi recuperarea foarte dificilă a creanţelor de la clienţi, cât şi prin restricţiile din pandemie şi efecte la nivel global.  

Volumul vânzărilor interne a scăzut dramatic de la 5 milioane de euro la un milion de euro în intervalul 2015-2020.   

Decizia este ca producţia din România să fie mutată în Turcia, utilajele de la Buzău să fie vândute, iar în România să fie păstrată doar activitatea de vânzare de produse/mărfuri, scrie Profit.ro.   

Reorganizarea activităţii determină şi concedierea unor angajaţi, operaţiune gândită deja ca fiind efectuată în etape, în perioada aprilie-august: 30 de angajaţi în etapa 1, 15 angajaţi în etapa 2 şi 22 de angajaţi în etapa 3.   

La Buzău, conform datelor raportate pentru anul trecut, lucrează 91 de angajaţi.   

Superlit Buzău a avut anul trecut afaceri de 45,9 milioane lei (de la 54,5 milioane lei în 2019, cel mai slab rezultat din 2016) şi a rămas pe pierdere, cu un minus de 2,1 milioane lei (1,5 milioane lei în anul precedent). 

Compania a avut profit doar în 2017 (924.772 lei) şi 2013 (1,3 milioane lei), în rest fiind ani cu pierderi, care au oscilat între minusuri de circa 1 milion lei şi 11 milioane lei.

Articolul precedentPSD Sector 1 strânge, în stradă, semnături pentru demiterea lui Clotilde Armand
Articolul următorSchimbare de „gardă” la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor: Cîțu numește un nou secretar de stat
Am debutat în presă în 1992, iar povestea continuă...