“Marea Privatizare” RA-APPS pe litoral: șapte ani de licitații, doar două terenuri vândute

Lista rușinii: REGIA AUTONOMA “ADMINISTRATIA PATRIMONIULUI PROTOCOLULUI DE STAT” nu a reușit să vândă niciun imobil din stațiunile estivale

Parlamentarii și guvernanții pot dormi în continuare liniștiți. Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat a ratat complet privatizarea pe litoral, așa că numărul imobilelor unde politicienii la putere pot lenevi tăind frunză la câini a rămas neschimbat.

RA-APPS a publicat recent centralizatorul privatizărilor din 2013 încoace. Potrivit listei “Imobilelor vândute de RA- APPS în baza OUG 101/2013 cu modificările și completările ulterioare, de la intrarea în vigoare a OUG 15/2013 și până la data de 31.07.2020”, pe litoral regia protocolului de stat a reușit să vândă doar două terenuri și nicio vilă sau hotel. Este vorba despre terenul pepinierei din Eforie Nord, adjudecat pe 2 decembrie 2015, cu o suprafață de peste 8 hectare și pe care statul a încasat 213.300 lei plus TVA. Plus terenul de minigolf din Olimp, vândut în martie anul curent, cu o suprafață de peste 7, 7 hectare și un preț de 555.400 lei plus TVA. Adică nici măcar un million de lei strânși din “marea privatizare” RA- APPS pe litoral.

Cine nu muncește nu greșește. Dar ia salariu de 4.000 lei

Funcționarii RA-APPS au mimat cu grație în tot acești ani privatizarea pe litoral din mai multe motive. Cel mai important este faptul că odată vândute imobilele, tăietorii de frunză la câini ar fi rămas fără loc de muncă. Și cum salariul mediu la RA-APPS este de peste 4.000 de lei, nu ne mai miră de ce nu s-a vândut nimic. Regia a încercat ani la rând să valorifice o listă de zece imobile situate pe litoral, care pe hârtie valorează peste nouă milioane de euro.  

Orban nu vede cu ochi buni candidatura lui Popescu pentru PSD

Cel mai ieftin activ este un teren de peste 8.700 metri pătraţi, utilizat ca pepinieră, situat în staţiunea Eforie Nord, adjudecat, iar cea mai scumpă proprietate de protocol a statului este complexul Dacia din Neptun-Olimp, scos la vânzare cu un preţ de pornire de peste 2,4 milioane de euro. Potrivit specialiștilor în turism, în cazul tuturor acestor active, costurile pentru aducerea la standarde moderne ar fi cel puțin egal cu tariful de adjudecare, ceea ce înseamnă o dublare a costurilor cu achiziția și modernizarea. 

Dotările sunt slabe, spațiiile nu mai corespund noilor cerințe privind clasificiarea. Și apoi, dacă un număr mare de facilități de cazare ar fi fost vândute, unde s-ar fi cazat puhoiul de parlamentari în sezonul estival? Așa RA-APPS a împăcat și capra și varza: ghinion, nu s-a vândut nimic iar politicineii au unde să pună capul pe pernă pe banii contribuabilului.

Sic transit gloria mundi!

Ziarul de Investigații

Articolul precedentDacian Cioloș, avertisment: „Dictatura reală e dură, scoate forțele de ordine în stradă și le pune să își agreseze conaționalii”
Articolul următorINTERVIU. De ce bolnavii infectați cu COVID-19 nu au acces la terapia cu plasmă. Cine sunt ”baronii sângelui” din România