Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Un nou studiu, realizat de Asociația Mai Mult Verde, a vizat implicarea adolescenților români în problemele legate de mediul înconjurător.

Mai mult, conform rezultatelor, foarte puțini tineri își petrec timpul în natură.

Potrivit membrilor asociației, obiectivul noului studiu ”Atitudinea adolescenților față de problemele de mediului înconjurător” este de a identifica ce părere au tinerii din România despre starea actuală a mediului înconjurător, atât la nivel global, național, cât și în plan local.

Aproape 60% dintre respondenți au afirmat că se implică în protejarea mediului. 33% dintre ei nu o fac, dar și-ar dori să fie mai implicați

Printre lucrurile pe care le fac sau ar fi dispuși să le facă foarte mult pentru protejarea mediului sunt încurajarea familiei și prietenilor să protejeze mediul, achiziția de lucruri care pot fi reciclate, sortarea deșeurilor înainte de a le arunca și achiziția de lucruri produse în condiții prietenoase cu mediul.

Am vrut să identificăm care sunt, în opinia lor, cele mai mari probleme de mediu cu care ne confruntăm în prezent, care sunt cauzele acestor probleme și cui îi revine responsabilitatea pentru găsirea unor soluții”, se arată în comunicatul Mai Mult Verde.

Raportul face parte din proiectul „Verde-n față” organizat de Asociația Mai Mult Verde în parteneriat cu Asociația Bloc Zero. Proiect susținut de HeidelbergCement Romania.

Adolescenții români au nevoie de mai mult timp petrecut în mijlocul naturii

Studiul mai arată că aproape jumătate dintre adolescenții care au participat la studiu afirmă că își petrec des timpul în natură, iar 12.4% își petrec timpul în natură foarte des.

Un procent semnificativ de peste 30%, însă, rar își petrece timpul în natură.

Dacă luăm în considerare doar adolescenții din mediul rural, numărul celor care își petrec timpul des și foarte des în natură crește ușor, însă diferența nu e suficient de mare să ne permită să afirmăm că proximitatea geografică față de natură poate contribui la o interacțiune sporită a adolescenților cu mediul înconjurător”, conclud inițiatorii studiului.

Articolul precedentGermania vrea să renunțe la mașinile electrice? A dezvoltat combustibili sintetici de tipul e-FUEL
Articolul următorApa va fi raționalizată în multe localități din Prahova
Jurnalist full-time / Pesimist part-time