Captură video Youtube/The New York Times
Captură video Youtube/The New York Times

Lech Walesa, fostul lider de stat polonez, este de părere că este necesară o schimbare a sistemului politic intern din Rusia.

În cadrul unor declarații făcute pentru postul francez de televiziune La Chaine Info, Walesa sugerează ca ”populaţia Rusiei să fie redusă la mai puţin de 50 de milioane de locuitori”.

Lech Walesa, care este și fondator al Solidarităţii, spune că dezmembrarea Rusiei actuale poate duce la securitatea mondială.

Fostul președinte polonez: ”Inclusiv Rusia trebuie să fie eliberată”

Potrivit declarațiilor oferite în cadrul interviului, fostul șef de stat și şi fondator al Solidarităţii îndeamnă Occidentul să nu se axeze doar pe eliberarea poporului ucrainean, ci să facă eforturi și pentru siguranța populației din Rusia.

Chiar dacă Ucraina va câştiga acest război, este posibil ca peste cinci ani să ne aflăm în aceeaşi situaţie, iar în zece ani să vedem un alt Putin ridicându-se”, a avertizat Lech Walesa.

Lech Walesa îndeamnă la organizarea unei revolte a popoarelor din Federația Rusă. În momentul de față, Federația numără aproximativ 144 milioane de locuitori

Walesa consideră că un singur lucru poate asigura securitatea mondială: dezmembrarea Rusiei actuale, pe care el o vede ca fiind o mare putere imperială, arată Adevărul.

Sunt 60 de popoare care au fost anexate, aşa cum sunt astăzi o parte dintre ucraineni. Ar trebui ca aceste popoare să se ridice la luptă pentru că sunt doar două variante: ori se schimbă complet sistemul politic rusesc, ori Rusia trebuie să fie redusă la o populaţie mai mică de 50 de milioane de locuitori”, a mai declarat Lech Walesa.  

Articolul precedentUn român a cerut daune de 15 milioane de euro din partea Organizației Mondiale a Sănătății, afirmând că a suferit un infarct după ce s-a vaccinat anti-COVID
Articolul următorSeceta fără precedent din Italia a dus la restricționarea apei în peste 100 de municipii
Jurnalist full-time / Pesimist part-time