Comuna Berceni ar putea avea metrou înaintea Clujului. CGMB a aprobat solicitarea

Berceni ar putea, astfel, deveni prima comună din țară care beneficiază de propria stație de metrou

Foto: preluare București TV

Potrivit unei informații recente, comuna Berceni ar putea deveni prima comună din țară noastră cu acces la metrou. Mai exact, Consiliul General al Municipiului București ar fi aprobat, în cursul zilei de marți, solicitarea Primăriei Sectorului 4 de finalizare a lucrărilor la Magistrala 2.

Comuna Berceni, prima comună din țara noastră, cu metrou. Se lucrează la stația Tudor Arghezi

Se poate spune că vorbim despre o premieră în țara noastră, întrucât, dacă planul va fi finalizat în timp util, Berceni ar putea deveni prima comună cu metrou. Așadar, lucrările la stația Tudor Arghezi ar urma să fie gata cel târziu anul viitor. Consiliul General al Capitalei a aprobat asocierea Primăriei Sectorului 4 cu Consiliul Judeţean Ilfov, Ministerul Transporturilor, Metrorex şi CFR, cu scopul prelungirii magistralei M2, înspre Comuna Berceni.

„Vorbim despre un obiectiv fundametal pe care Sectorul 4 îl are în acest moment, adică acela de a configura total această zonă de sud, mai exact de a o transforma într-un atractiv punct de investiţii şi totodată de cel mai mare furnizor de locuri de muncă bine plătite”, a declarat Violeta Boerescu, purtător de cuvânt în cadrul Primăriei Sectorului 4, conform unei știri inițiale publicate pe Ziarul Financiar.

Citește și: Codrin Ștefănescu: „Unde sunt luminițele, ong-urile sorosiste și actorașii ratați cu portavoce?

Articolul precedentCodrin Ștefănescu: „Unde sunt luminițele, ong-urile sorosiste și actorașii ratați cu portavoce?
Articolul următorGermania: Persoanelor nevaccinate nu ar trebui să li se permită să călătorească sau să participe la evenimente
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.