Germania: Persoanelor nevaccinate nu ar trebui să li se permită să călătorească sau să participe la evenimente

Opinia aparține unui medic german. Medicul este de părere că doar așa s-ar putea limita răspândirea virusului, în condițiile în care se anunță venirea valului cu numărul patru, cauzat de noua mutație, Delta

Foto: preluare Digi24

Un medic din Germania este de părere că persoanelor care nu vor să se vaccineze și, implicit, nu au făcut-o până acum, ar trebui să le fie interzise călătoriile în afara țării de origine, însă și participarea la evenimentele care presupun public extins, de tipul concertelor sau a manifestațiilor, spre exemplu.

Medicul din Germania este, de asemenea, de părere că nevaccinaţilor nu ar trebui să li se permită să-şi scoată măştile

Citește și: Comuna Berceni ar putea avea metrou înaintea Clujului. CGMB a aprobat solicitarea

Mai mult, acesta plusează și spune că persoanele nevaccinate nu ar trebui să meargă nici pe stadioane, la bazine de înot sau în supermarketuri fără măşti, a declarat medicul Peter Heinz, de asemenea lider al unei asociaţii a medicilor, din landul german Renania-Palatinat, adăugând că atunci „când le redai libertăţile celor nevaccinaţi, pierzi ocazia de a ajunge la toată lumea cu vaccinarea”, a mai punctat medicul din Germania, citat de Agerpres.

În opinia acestuia, persoanele nevaccinate reprezintă un pericol pentru ceilalți, așadar pentru întreaga societate, până la urmă.

Cu toate astea, se pare că nu există o soluție care să mulțumească pe toată lumea, întrucât tot Peter Heinz este cel care afirmă că obligativitatea vaccinării ar fi o mare greșeală, așa cum și acordarea de stimulente celor ce se vaccinează reprezintă, de asemenea, tot o greșeală.

În acest moment, în Germania cresc din nou cazurile de infectare, sâmbătă fiind confirmate nu mai puțin de 952 de cazuri, însă și 35 de decese cauzate de Covid-19. 59% dintre aceste cazuri reprezintă infectări cu noua tulpină, Delta.

Mai mult, atât tulpina Delta, cât și tulpina Delta Plus, s-au răspândit cu o viteză amețitoare în Europa. Dacă până acum două săptămâni, noile cazuri zilnice se mențineau în limitele normale, în ultima perioadă situația pare să se înrăutățească de la zi la zi. Aceeași situație a fost semnalată inclusiv în statele non-UE.

Articolul precedentComuna Berceni ar putea avea metrou înaintea Clujului. CGMB a aprobat solicitarea
Articolul următorFlorin Cîțu vrea să ne demonstreze că PNL nu e ca PSD
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.