Intilnire Cotroceni
Intilnire Cotroceni. Sursa foto: Admnistratia Prezidentiala

Preşedintele României, Klaus Iohannis, s-a întâlnit vineri, cu preşedintele Ungariei, Katalin Novák, în marja Summitului Formatului Bucureşti 9 (B9), desfăşurat la Bucureşti. Aceasta este prima întrevedere oficială între doi șefi de stat din România și Ungaria, din ultimii circa 18 ani. Șeful statului a pledat pentru ca proiectele de interes să nu fie discriminatorii pe baza etniei, să nu se limiteze la anumite părţi din teritoriul României şi să fie elaborate potrivit legislaţiei române sau celei europene, potrivit adevarul.ro.

Administraţia Prezidenţială a transmis vineri seară, că preşedintele Klaus Iohannis a avut o întrevedere cu preşedintele Ungariei, Katalin Novák, în marja Summitului Formatului Bucureşti 9 (B9), desfăşurat la Bucureşti.

„Având în vedere potențialul de cooperare deosebit între România și Ungaria, Președintele Klaus Iohannis a subliniat importanța cooperării pragmatice și în parametri corecți, în logica unui parteneriat strategic autentic și sincer, în spirit european, ghidat de principiile Tratatului de înțelegere, cooperare și bună vecinătate dintre România și Republica Ungară (Timișoara, 16 septembrie 1996) și ale Declarației privind Cooperarea şi Parteneriatul Strategic româno-ungar pentru Europa secolului XXI (Budapesta, la 29 noiembrie 2002), de la a cărei semnare se împlinesc anul acesta 20 de ani. Președintele României a reiterat importanța dialogului pentru rezolvarea tuturor aspectelor de interes în plan bilateral și pentru evitarea abordărilor unilaterale, care nu pot conduce la soluții durabile și eficiente”, a transmis Administrația Prezidențială. În acest context, Președintele Klaus Iohannis a subliniat convingerea profundă a autorităților române privind faptul că persoanele aparținând minorităților naționale, ca exponenți ai societăților din care fac parte, contribuie la crearea și consolidarea unor punți de legătură între statul de cetățenie și statul a cărui origine etnică o au, având un rol important în promovarea și dezvoltarea relațiilor de cooperare dintre acestea, a comunicat Administrația Prezidențială.

”Preşedintele României a reiterat felicitările sale cu ocazia preluării oficiale a mandatului de Preşedinte al Ungariei, la 10 mai 2022, exprimându-şi deplina disponibilitate pentru aprofundarea dialogului şi cooperării la cel mai înalt nivel cu partea ungară”, a transmis Administraţia Prezidenţială.

”Preşedintele României a reiterat importanţa dialogului pentru rezolvarea tuturor aspectelor de interes în plan bilateral şi pentru evitarea abordărilor unilaterale, care nu pot conduce la soluţii durabile şi eficiente. Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat convingerea profundă a autorităţilor române privind faptul că persoanele aparţînând minorităţilor naţionale, ca exponenţi ai societăţilor din care fac parte, contribuie la crearea şi consolidarea unor punţi de legătură între statul de cetăţenie şi statul a cărui origine etnică o au, având un rol important în promovarea şi dezvoltarea relaţiilor de cooperare dintre acestea”, se mai arată în comunicat.

Lovitură dură pentru românii care locuiesc în Marea Britanie: vor fi obligați să renunțe la fumat

Articolul precedentGreenpeace: ”Primăria din Timișoara refuză să ofere date referitoare la potențialul fotovoltaic al clădirilor”
Articolul următorVideo: Ursoaică cu pui într-o pădure din Parcul Natural Putna Vrancea