Gabriela Firea, critici acide la adresa Guvernului Cîțu: „Nu copiii sunt de vină!”

Senatorul insistă pe tema alocațiilor care, în opinia acesteia, ar trebui mărite, conform promisiunilor anterioare

Gabriela Firea / Foto: Facebook

Senatorul social democrat, Gabriela Firea, este de părere că justificarea pentru nerespectarea promisiunii de majorare a alocațiilor ar fi „perfidă și profund incorectă”, adăugând că nu copiii ar fi de vină pentru creșterea deficitului, ci, mai degrabă, proasta gestionare a economiei, de către Guvernul Cîțu.

Gabriela Firea: „Numai dobânda suplimentară plătită la împrumuturile hazardate ale lui Cîțu este de 7 ori mai mare decât era nevoie pentru majorarea alocațiilor de la 1 iulie”

Mai mult, Gabriela Firea a mai spus că rolul unui guvern nu ar fi acela „să se plângă” că nu ar fi bani, susținând că în guvernarea PSD, atât alocațiile cât și veniturile ar fi crescut, de vreme ce deficitul ar fi rămas sub 3%.

O femeie din Italia ar fi fost ucisă de familia ei. Tânăra refuzase o căsătorie aranjată

Din momentul în care a fost numit ministru al Finanțelor și până în prezent, când exercită funcția de premier, Cîțu a îndatorat țara cu 31 de miliarde de euro.

Gabriela Firea, pe Facebook.

Senatorul subliniază, de asemenea, că, pentru aceste împrumuturi, România trebuie să plătească în fiecare an băncilor dobânzi de peste 1 miliard de euro, „adică 5 miliarde de lei”. „Efortul bugetar pentru majorarea alocațiilor cu 20 de puncte de la 1 iulie, cum promiseseră Cîțu și Orban înainte de alegeri, era de 700 de milioane euro până la finalul anului. Adică de 7 ori mai puțin decât dobânzile plătite la împrumuturile făcute de Cîțu”, a mai spus Gabriela Firea, adăugând că dacă alocațiile ar fi crescut de la 1 ianuarie 2021 la valoarea dublată stabilită de PSD încă de anul trecut, „atunci efortul bugetar ar fi fost de 2 miliarde de lei, deci mai puțin de jumătate din dobânzile pe care România le plătește la împrumuturile lui Cîțu!”, a conchis senatorul social democrat, Gabriela Firea.

Articolul precedentReacția Comisiei Europene: PNRR nu a fost respins
Articolul următorLicitaţia pentru salubritatea Ploieştiului poate începe!
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.