V-ați întrebat vreodată cât valorează trei mandate de primar? În general, sumele pot varia în funcție de câteva aspecte importante. În primul rând, de cinstea primarului respectiv. Apoi, dacă eliminăm din ecuație noțiunea de cinste, ne rămâne să ne ghidăm după viteza cu care unul sau altul se descurcă, atunci când aleg să o ia pe panta greșită.

În cazul de față, vorbim despre fostul primar al comunei Homocea, Neculai Ionescu care, la momentul respectiv, s-ar fi angajat să creeze o pagină de internet pentru administrația locală. Lucru care ulterior a cam rămas în plop, cu toate că vorbim despre un contract semnat și ștampilat chiar de acesta.

„Primarul Ionescu Neculai, în calitate de ordonator principal de credite, nu şi-a îndeplinit obligaţiile asumate prin contractul de prestări servicii, în sensul că nu a ordonat efectuarea plăţilor la termenele şi în condiţiile stabilite, situaţie care a generat penalităţi de întârziere (…); ulterior creditoarea a pus în executare titlurile executorii, situaţie care a determinat costuri suplimentare. (…) În luna decembrie 2017 la UAT Homocea s-a derulat un control al Curţii de Conturi Vrancea, iar prin raportul întocmit la data de 14 decembrie s-a constatat că prin activitatea primarului s-a creat o situaţie neconformă cu prevederile legale”, se arată în cererea de chemare în judecată a fostului primar.

Astfel, fostul primar s-a ales cu plata daunelor în valoare aproximativă de 700.000 lei, însă și cu nemulțumirea actualei administrații care s-a confruntat cu blocarea conturilor.

„Din cauza acestui contract, comuna Homocea a avut, în 2016, conturile blocate. Societatea respectivă nu a vrut o înţelegere pe cale amiabilă, ne-a obligat să plătim şi nu a acceptat plata în rate decât dacă am fi renunţat la cererea de reziliere a contractului. Când am obţinut rezilierea contractului în instanţă, ne-au pus imediat sechestru pe un teren de 12,6 ha din domeniul privat al comunei, pe care, ulterior, l-au şi vândut. A trebuit să le plătim peste 700.000 lei, din cauza datoriilor acumulate de pe vremea fostului primar. Bani de la bugetul local. Noi ne-am îndreptat împotriva fostului primar, aşa cum era normal, pentru a recupera aceşti bani cu care se puteau face numeroase investiţii atât de necesare comunei noastre. Astăzi (miercuri – n.red.), instanţa ne-a dat câştig de cauză”, a declarat, pentru AGERPRES, primarul comunei Homocea, Vasile Petrea.

În cursul zilei de miercuri, Curtea de Apel Galați pronunța decizia potrivit căreia Neculai Ionescu va trebui să plătească Primăriei Homocea suma de 715.977,28 lei cu titlu de daune, dar şi cheltuieli de judecată în cuantum de 3.900 lei.

Articolul precedentConsiliul Concurenței avertizează: furniorii de gaze trebuie să acționeze responsabil
Articolul următorVorbe grele de Ziua Rusiei- Ambasadorul Kuzmin: Bombardierele nucleare americane B1 sunt deasupra Ucrainei
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.