Restricțiile pe care autoritățile vor să le păstreze după data de 15 iunie sunt întoarse pe toate părțile de actorii politici ai momentului. Spre exemplu, Călin Popescu Tăriceanu a analizat zilele acestea situația creșelor și grădinițelor de stat sau a sălilor de fitness, iar azi a venit rândul restaurantelor. Liderul ALDE și-ar dori ca restaurantele să fie deschise și explică succint de ce: pe de o parte îl îngrijorează falimentul firmelor din această industrie, însă pe de alta se gândește că, dacă va veni ploaia, clienții aflați pe terase nu ar avea unde să se adăpostească!

Decizia de a interzice deschiderea restaurantelor de la 15 iunie este calea sigură spre faliment a mii de firme din industria ospitalității!

Dincolo de penibilul situației în care s-ar afla clienți și patroni deopotrivă, care aflați pe terasă atunci când se pornește o repriză de ploaie nu știu ce să facă: să fugă la mașină fără să plătească, să fugă în restaurant și să încalce legea, decizia de a nu deschide restaurantele este un act chiar antinațional. O spun fără să tresar, pentru că aceste măsuri draconice nu fac altceva decât să fugărească turiștii români spre alte plaje, din Bulgaria sau Grecia, unde nu mai sunt aceste limitări, unde oamenii sunt bineveniți și lumea revine la o normalitate responsabilă.

Este posibil ca domnii Klaus și Ludovic să lucreze pentru alții și nu pentru poporul român?”, se întreabă retoric Tăriceanu.

Articolul precedentProiect de lege pentru prelungirea mandatelor aleșilor locali. Ce prevede documentul încropit de PSD, PNL și ALDE
Articolul următorConsiliul Concurenței avertizează: furniorii de gaze trebuie să acționeze responsabil