Trei partide și-au dat mâna pentru a întocmi un proiect de lege pentru prelungirea mandatelor aleșilor locali, urmând ca data exactă a alegerilor locale să fie stabilită prin lege organică, cu cel puțin 60 de zile înaintea votării. Până una alta, proiectul depus astăzi în Parlament de social democrații Marcel Ciolacu și Alfred Simons, liberalul Florin Roman și Călin Popescu Tăriceanu (ALDE) prevede că mandatele aleșilor sunt prelungite până pe 1 noiembrie.

Proiectul prevede ca numărul de semnături pentru depunerea candidaturii să fie redus la jumătate, iar dosarul candidaturii se poate depune și în format electronic. Inclusiv listele de susţinători vor putea fi semnate şi depuse şi electronic, în condiţiile legii.

Termenele prevăzute de Legea nr. 115/2015, cu excepția duratei campaniei electorale, a termenului pentru depunerea candidaturilor și a termenului de 24 de ore, se reduc la jumătate. Dacă din operațiunea de reducere la jumătate a termenelor rezultă fracțiuni de zile egale sau mai mari de 12 ore, rotunjirile se fac în plus; fracțiunile mai mici de 12 ore nu se iau în calcul”, se mai arată în proiectul de lege care va fi discutat azi începând cu ora 14.00, în Biroul permanent al Senatului.

Articolul precedentConsilierii din Sectorul 1 au votat majorarea ajutorului pentru plata chiriei
Articolul următorTăriceanu ar vrea ca restauratele să fie deschise, mai ales atunci când vine ploaia