Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook

Un bunic din Ucraina a rămas să aibă grijă de nepotul său rănit.

Copilul, rămas orfan la vârsta de 5 ani, se află internat în spital.

Bărbatul poartă numele de Volodimir și se află într-un spital din Lviv, având grijă de nepotul său, Mișa

După cum relatează postul public de la Kiev, în data de 13 martie, familia lui Volodimir a fost prinsă într-un bombardament, în Snihurivka, oraș din regiunea Mikolaev, din sudul Ucrainei.

Deși civililor li s-a promis că vor fi evacuați, coloana a fost atacată de armata rusă.

În urma bombardamentului, mama copilului a murit, încercând să-și protejeze fiul

Conform sursei citate, băiatul a supraviețuit, însă are o leziune cerebrală, după ce a fost lovit de un fragment de schijă. Tatăl său a fost grav rănit, o rafală de gloanțe afectându-i picioarele.

Mișa a fost preluat de paramedici și internat la Spitalul Regional Mikolaev. Din păcate, și instituția medicală a fost bombardată, iar băiatul a fost transportat la Lviv.

Bunicul continuă să aibă grijă de băiatul rănit: ”Rușii sunt o armată barbară. Sunt sute de familii în situația asta. Pentru ce?”

Șeful secţiei de neurochirurgie de la spitalul din Lviv, Mihailo Lovha, a vorbit despre starea micuțului, citat de Libertatea: ”Mișa are fragmente reziduale de os și scurgeri de lichid, un risc ridicat. Copilul este sub tratament cu antibiotice puternice, încă n-a fost operat. În astfel de cazuri, trebuie mai întâi să vindeci zona rănită. Și apoi, a doua etapă, un implant”, a explicat şeful secţiei de neurochirurgie de la spitalul din Lvov, Mihailo Lovha.

Articolul precedentDescinderi în Târgoviște, la membrii clanului Ghenosu
Articolul următorBulgaria va trece la euro de la 1 ianuarie 2024
Jurnalist full-time / Pesimist part-time