Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook

Yehor este un băiețel ucrainean de opt ani, care ține un jurnal de război.

Aici, copilul notează toate tragediile care i-au schimbat viața din momentul în care Rusia a începutul războiul, în data de 24 februarie.

Copilul locuiește în Mariupol. A fost rănit în bombardamente și și-a pierdut bunicii și animalele de companie

Daily Mail a publicat un fragment din jurnalul în care băiatul povestește despre trauma lui.

De asemenea, paginile din jurnal au a fost publicate chiar de ministrul Afacerilor Externe de la Kiev, Dmitro Kuleba.

De la 24 februarie și până acum, mi-au murit cei doi câini, bunica Halia și iubitul meu oraș Mariupol”, a scris băiatul.

Băiețelul ucrainean se ascunde împreună cu familia lui în adăposturile antibombă din orașul-port asediat de peste două luni de armata rusă

Conform Daily Mail, bunicul său este, de asemena, decedat. Yehor, cât și sora lui de 15 ani, și mama lor, de 38 de ani, au fost răniți: ”Eu am o rană la spate. Pielea surorii mele este arsă. Mama are o lovitură la cap și o gaură de glont în picior. Stăm la rând să fim pansați”.

În însemnările sale, copilul a desenat și scene de război: case și blocuri care se dărâmă, soldați înarmați, elicoptere care survolează, tancuri care circulă și oamenii care au murit în urma atacurilor

Băiatul din Ucraina Yehor nu este singurul care a reușit să țină un jurnal în mijlocul ororilor.

Polina Kovalevskaya, o tânără de 21 de ani care a supraviețuit o lună în subsolurile de la Mariupol cu familia sa, a ținut un jurnal, mai arată sursa citată.

Nu am vrut să scriu nimic. Nu am avut energie. Deja m-am împăcat cu moartea mea. Ceea ce mă înfricoșează cu adevărat este o viață sub ruși. Astăzi am vorbit mult cu mama. A mers prin ploaia de gloanțe pentru a vedea apartamentul nostru. Aparent nu mai avem ferestre”, a scris tânăra.

Articolul precedentPrețul apei din România depinde de atragerea de fonduri europene
Articolul următorUcraina a stabilit restricții la exporturile de cereale spre România
Jurnalist full-time / Pesimist part-time