Violeta Alexandru

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, a ținut să asigure că românii plecați la muncă în Germania nu sunt chiar ai nimănui și că se vor face verificări privind modul în care sunt tratați. Afirmațiile au venit în timpul audierilor în comisiile reunite de specialitate din Parlament, ocazie cu care aceasta a arătat că sesizările primite sunt mult mai puține față de ceea ce se speculează. Nu doar că a luat legătura cu autoritățile germane, ci chiar intenționează să plece personal acolo, susține ministrul Muncii.

Am cerut o verificare pe teritoriul Germaniei a tuturor sesizărilor sau a mesajelor pe care le primesc personal. Sindicatele din Germania şi Blocul Naţional Sindical din România au un contract de asistenţă pentru muncitorii noştri să le acorde sprijin, dacă întâmpină probleme. Această colaborare dintre cele două sindicate nu au ridicat o situaţie îngrijorătoare – statistic vorbind – cu privire la numărul de sesizări. Nu se confirmă în cifre situaţia îngrijorătoare scoasă la iveală din reportajele de presă.

I-am cerut Ministerului Muncii din Germania şi mi-a confirmat că s-a discutat cu fermierii, cu asociaţiile patronale pentru întărirea măsurilor de securitate şi de prevenţie în fermele în care se lucrează. Mi-au confirmat omologii mei că sunt puse la dispoziţie echipamente minimale de protecţie, aşa cum şi noi facem în România pentru orice angajat”, a încercat să dezamorseze situația Violeta Alexandru.

Articolul precedentServiciul de apă-canal Ialomița, în era SCADA
Articolul următorNelu Tătaru, despre declarația verbală, dovedită cu „ceva”