România se pregătește să treacă în câteva zile din stare de urgență în stare de alertă și să relaxeze măsurile care au fost impuse prin ordonanțe militare timp de două luni. Pentru a preîntâmina anumite discuții, Guvernul a decis să lase starea de alertă la votul Parlamentului, însă social democrații atrag atenția că totul este prea rapid și că nu există timpul necesar dezbaterii.

Robert Cazanciuc, vicepreședinte cu atribuţii de Preşedinte al Senatului României, spune că proiectul privind starea de alertă a fost prezentat târziu, ceea ce „nu e decât o altă dovadă de incompetenţă, dacă nu decât de sfidare din partea Guvernului”.

Să vii acum, astăzi, când peste câteva zile expiră starea de urgenţă, să spui – eu, Guvernul am făcut un proiect de lege – este foarte bine că a înţeles Guvernul că e nevoie de lege şi că drepturile fundamentale ale omului nu pot fi restrânse când vrea Guvernul. Dar mi se pare complet iresponsabil să vii azi să spui că trebuie să trecem în patru zile un proiect de lege prin ambele camere ale Parlamentului. Putem să facem acest lucru, dar e o lipsă de respect faţă de popor, de Parlament, să nu ai parte de dezbatere cu adevărat importantă, largă, pe un proiect de act normativ care priveşte o ţară”, a atras atenția Cazanciuc.

Articolul precedentPrimarul Capitalei explica pasii pentru testarea PCR: „Testam persoanele fara simptome, dar care pot fi contaminate si sa reprezinte vectori de transmitere”
Articolul următorServiciul de apă-canal Ialomița, în era SCADA