Gabriela Firea spune ca planul de testare pe baza de voluntariat a fost pus la punct pentru a fi depistate cat mai multe persoane purtatoare a coronavirusului. Primarul Capitalei a tinut totodata sa clarifice speculatiile potrivit carora cei testati vor primi bonificatii.

Primaria Capitalei, prin ASSMB, va deconta clinicilor de stat si private testarea PCR (cu teste normale, deci precise, nu cele rapide), în primă fază, pentru 11.000 de bucureșteni care se înscriu voluntar in proiectul “Testam pentru Bucuresti”.

Nu dam vouchere, nici bonuri, cum neadevarat s-a scris in aceste zile. Nu facem altceva decat ceea ce se intampla in toata lumea, sa testam persoanele fara simptome, dar care pot fi contaminate si sa reprezinte vectori de transmitere. Doar asa putem reporni activitatile si economia.

In acelasi timp, ASSMB și 5 spitale s-au pregătit sa depuna proiecte pentru accesarea de fonduri europene nerambursabile – direcționate în contextul epidemiei Covid pentru a proteja sănătatea populației, prin POIM (Programul Operațional Infrastructură Mare) 2014-2020 – Axa 4”a explicat primarul Capitalei.

Un alt punct asupra caruia s-a oprit Gabriela Firea a fost cel legat de educatia elevilor, care in aceasta perioada isi continua cursurile in mediul virtual. Pentru acestia, primaria pune la dispozitie o platforma pentru lectura, fara niciun cost.

Pentru prescolarii, elevii, parintii si profesorii din Municipiul Bucuresti, deoarece invatamantul se va desfasura preponderent on-line din cauza pandemiei, am pregatit proiectul Bucuresti.citeste.ro, prin care elevii vor beneficia de abonamente lunare pentru acces la lectura online, pe platforma bucuresti.citeste.ro.

Vor avea la dispozitie o mie de titluri de carte, cu un total de 300 de mii de pagini in toate formatele electronice: ebook, audiobook, videobook, teste interactive”, a detaliat Gabriela Firea.

Articolul precedentRevizia reactorului 1, amânată de Covid-19
Articolul următorRobert Cazanciuc, despre starea de alertă: „E o lipsă de respect faţă de popor”