Sursă foto: Facebook/ Partidul Național Liberal

Liderul senatorilor liberali, Daniel Fenechiu, a declarat pentru RFI că noul președinte al PNL, Nicolae Ciucă, va reuși să se impună ca lider deoarece are calitățile necesare ce sunt apreciate în politică.

Acesta e de părere că partidul va funcționa mai bine decât în timpul lui Cîțu, precizând totodată că este nevoie de „puțină rigoare” în PNL. Mai mult, Fenechiu a mai spus că atâta timp cât există o comunicare între liderii locali și cei din vârful partidului, așteptările din teritoriu pot fi mai bine onorate.

  „(…) Nu e necesar ca fiecare membru al partidului să poată discuta oricând îşi doreşte cu Nicolae Ciucă, dar pe specificul problemei pe care o are, poate să transmită problema către liderul de partid judeţean, către ministrul de resort, către un secretar de stat. Lucrurile astea inventariate ajung în vârful piramidei, care în momentul de faţă este atât piramida partidului, cât şi piramida Guvernului şi pot să-şi găsească o rezolvare (…)”, a declarat liderul senatorilor liberali.

„Nimeni nu va fi trist pentru că generalul Ciucă nu ne spune poezii”

De asemenea, Daniel Fenechiu, întrebat dacă noul președinte PNL va reuși „schimbarea la față” a partidului, în condițiile în care discursul său este destul de sec, acesta a precizat că dacă va livra acele politici pe care le așteaptă românii, faptul că nu are o artă a retoricii nu va conta prea mult.

„(…) Din punctul ăsta de vedere, domnul general Ciucă beneficiază de aportul unei echipe, pe care dacă va reuşi s-o integreze şi dacă va reuşi să livreze acele politici pe care le aşteaptă românii, cred că nimeni nu va fi trist pentru că generalul Ciucă nu ne spune poezii şi nu are o artă a retoricii în faţa căreia să ne înclinăm (…)”, a precizat Fenechiu.

Totodată, acesta a susținut că discursul „milităresc” al lui Ciucă vine în contextul în care există un război la frontiere, iar românii au nevoie de mai multă „rigoare în politică.”

Fenechiu este de părere că Ciucă va reuși să aducă unitate în PNL.

„(…) Va reuşi să aibă o relaţie funcţională în cadrul coaliţiei, iar dacă peste toate astea se va vedea un plus la buzunar şi la calitatea vieţii, cred că generalul Ciucă poate fi un pariu câştigat pentru viitor”, a conchis Daniel Fenechiu.

Marcel Ciolacu, despre colaborarea cu Nicolae Ciucă: Discut la telefon cu premierul. Momentan, Coaliția funcționează

Articolul precedentBucureștenii protestează în Piața Victoriei: oamenii sunt nemulțumiți de creșterea prețurilor
Articolul următorAsociația Fermierilor din România (AFR): ”Dacă nu plouă, producţiile vor fi şi mai mici”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.