Portul Constanța (CT 100)
Advertisement

Portul Constanţa a devenit cel mai important port la Marea Neagră, a declarat Sorin Grindeanu, ministru al Transporturilor. El a mai subliniat faptul că fluxul de mărfuri transportate a crescut constant de la izbucnirea războiului din Ucraina, România având posibilitatea de a valorifica inclusiv potenţialul feroviar al portului. Ministrul Transporturilor s-a întâlnit luni cu delegaţia americană condusă de Kevin McCarthy, liderul minorităţii Republicane din Camera Reprezentanţilor.

Războiul din Ucraina a fost benefic pentru portul de la Constanța

Consolidarea conectivităţii dintre nordul şi sudul Flancului Estic al NATO reprezintă un element critic în fortificarea poziţiei aliate de apărare, în condițiile actuale geostrategice, a mai declarat Sorin Grindeanu.

”Portul Constanţa a devenit cel mai important port la Marea Neagră! Fluxul de mărfuri transportate a crescut constant de la declanşarea conflictului din Ucraina iar România are şansa de a valorifica inclusiv potenţialul feroviar al portului. Am abordat această oportunitate în discuţiile dintre delegaţia română condusă de Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu şi delegaţia americană condusă de Kevin McCarthy, liderul minorităţii Republicane din Camera Reprezentanţilor”, a scris Sorin Grindeanu pe Facebook.

Ministrul Transporturilor ar dori atragerea de investiții americane în dezvoltarea și modernizarea infrastructurii rutiere și portuare din România.

”Ne dorim să cooperăm strâns pentru a avansa implementarea proiectelor prioritare de infrastructură, de interes comun şi de importanţă strategică, în special Rail2Sea (calea ferată între Portul Constanţa şi portul polonez Gdansk) şi Via Carpathia. Foarte important pentru România este să avanseze implementarea Rail2Sea şi Via Carpathia, cu implicarea financiară a SUA, inclusiv ca şi contrapondere la încercările Rusiei şi Chinei de a-şi spori influenţa politică şi economică prin investiţii în infrastructură critică”, a mai scris Sorin Grindeanu.

Camera Deputaților dezbate astăzi moțiunea simplă a USR împotriva ministrului Mediului

Advertisement
Articolul precedentCamera Deputaților dezbate astăzi moțiunea simplă a USR împotriva ministrului Mediului
Articolul următorBucurești: Prețul unei ”garsoniere” de 8 metri pătrați este de 850 lei/lună