Zelenski, un nou mesaj: Ucrainenii sunt oameni mândri care își apără întotdeauna pământul

Președintele ucrainean vrea măsuri mai drastice împotrva Rusiei.

Președintele Volodimir Zelenski a transmis, vineri, un nou mesaj către ucraineni. El a vorbit afară, pe stradă, cu un steag ucrainean pe fundal.

”Ucrainenii sunt oameni mândri care își apără întotdeauna pământul și nu vor oferi ocupantului o singură bucată din acest pământ”.

Zelenski susţine că Ucraina a ajuns la un punct de cotitură strategică în războiul său cu Rusia. Președintele ucrainean a avertizat că o estimare exactă a duratei conflictului nu este posibilă, într-un mesaj postat pe pagină sa oficială de Facebook

”Este imposibil de spus câte zile mai avem pentru a elibera pământul ucrainean. Însă putem spune că o vom face, pentru că am atins deja un punct de cotitură strategică”,  a declarat Volodimir Zelenski.

Președintele ucrainean a făcut încă o dată apel la comunitatea internaţională să aplice măsuri mai drastice Rusiei.

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, este gata să vorbească direct cu președintele rus Vladimir Putin, dar „nu va face niciun compromis în fața Rusiei în timpul acestor negocieri”.
Igor Zhovkva, șef adjunct al biroului președintelui Ucraina, a declarat că Volodimir Zelenski era pregătit pentru o soluție diplomatică.

Zhovkva a spus că Ucraina dorește să colaboreze cu Putin și vecinii săi pentru a stabili un sistem pe care l-a numit „sistemul de securitate reînnoit al Europei”.

„Țara mea, poporul ucrainean merită să devină o parte a familiei europene… Ucraina luptă pentru securitatea întregii Europe. Deci, când președintele (francez) Emmanuel Macron vorbește despre o posibilă securitate europeană, cum poate el să vorbească fără să-l aibă la masă pe președintele Zelenski? Fără a avea pe președintele Zelenski și Ucraina în Uniunea Europeană?”, a conchis Zhovkva.

Zelenski transmite un nou mesaj: Nu va mai rămâne nicio urmă din invazia rusă

Articolul precedentInginer metalurg, Cezar Preda a fost numit director adjunct la ICR Paris
Articolul următorÎncepe curăţenia de primăvară în Oradea