Dan Barna, după audierea de la Departamentul de Luptă Anti-Fraudă

„Când am primit invitația, m-am bucurat în sfârșit că aveam ocazia să clarific eventuale lucruri care erau neclare”, Dan Barna.

Dan Barna, co-președintele alianței USR-PLUS, chemat la audieri la Departamentul de Luptă Anti-Fraudă (DLAF), în legătură cu proiectele pe bani europeni, a declarat că nu are „niciun fel de problemă”, mai mult, că este mulțumit  că a putut lămuri neclaritățile din sesizare.

„În campanie electorală, când în urma acelui articol a fost o autosesizare a DLAF. Când am primit invitaţia m-am bucurat că în sfârşit am ocazia să clarific eventuale lucruri care erau neclare acolo. A fost un dialog civilizat, un dialog de câteva zeci de minute, cred că am stat undeva la o jumătate de oră, 40 de minute. Au fost întrebări destul de banale legate de câteva trei formulare de participanţi la proiect, dacă semnătura era a mea sau nu era semnătura mea – nu a fost nicio problemă acolo”, a afirmat Dan barna, după audieri.

Totodată, acesta a precizat de ce nu era într-o situaţie de conflict de interese în legătură cu croitoria din Sibiu. „Acestea au fost cele două teme abordate. A fost un dialog simplu. Sunt foarte mulţumit că am avut ocazia să clarific şi sunt optimist că vom ajunge într-un termen, sper eu scurt şi nu vom aştepta încă 2 ani pentru a închide această poveste pentru care am consumat enorm de multă energie şi eu şi colegii mei din USR-PLUS.”, a mai spus Barna.

Deocamdată fără concluzii

De altfel, vicepremierul a dat de înțeles că inspectorii DLAF nu îl vor chema la o a doua serie de audieri, aceștia fiind mulțumiți de clarificările pe care le-a adus în acest caz. „Nu a fost nicio concluzie (a întâlnirii – n.r.). Inspectorii din cadrul DLAF au notat ceea ce am spus, s-au declarat mulţumiţi, au spus că nu au niciun fel de problemă, lucrurile sunt clare”, a completat Barna.

Pe 6 martie 2020, Dan Barna anunţa că sora a fost audiată, în cadrul verificărilor deschise de căre Departamentul pentru Lupta Anti-Fraudă, la fosta sa firmă.

Reamintim că publicația Rise Project a publicat, în anul 2019, un articol în care se aduceau acuzații firmei lui Dan Barna, amintindu-se de multele proiecte eșuate, sugerându-se că acesta ar fi, în realitate „supervizorul senin al unor fraude şi conflicte de interese cu fonduri UE”, relatează Mediafax.

Barna și Cioloș, în bătălia pentru conducerea USR PLUS

Articolul precedentInstanța din Wuppertal, Germania, a decis că un nazist de 96 de ani este inapt pentru proces
Articolul următorRomânia va scoate temporar de pe piață lotul ABV 2856 a vaccinului Astra Zeneca