Tanczos Barna nu mai vrea centrale de apartament în București

„Noi am propus Primăriei să nu mai emită nicio autorizație de construire fără centrală comună”, a declarat ministrul Mediului

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat că are de gând să solicite Primăriei Municipiului București să nu mai emită nicio autorizație de construire acelor clădiri noi de blocuri care nu au în planul lor o centrală comună. Mai exact, ministrul este de părere că centralele proprii reprezintă o sursă destul de mare de poluare „aducând poluarea la nivelul solului, mai aproape de sol”.

Tanczos Barna: „De aceea e preferat un sistem centralizat de încălzire și apă caldă”

În plus, ministrului Mediului a mai spus că atunci când vorbim despre poluarea masivă din București nu avem cum să nu vorbim și despre faptul că, „de 20 de ani, cel puțin, nu s-a luat nicio măsură pentru reducerea poluării, nici pe poluarea industrială, nici pe poluare casnică din încălzirea rezidențială. Sunt din ce în ce mai multe centrale termice individuale pentru că nu merge sistemul centralizat de termoficare”.

„Noi am propus Primăriei să nu mai emită nicio autorizație de construire fără centrală comună, cel puțin la nivel de bloc, pentru că o centrală pentru fiecare apartament, aduce poluarea la nivelul solului, mai aproape de sol. Cu cât aceste centrale sunt mai jos, cu atât este mai rău. Cu cât aceste centrale au un coș la 40 – 50 metri, cu atât e mai bine. Așteptăm, aceste PUZ-uri și modificări sunt clare. Sper să ajungem la un moment dat la o decizie fermă în care să nu mai emită autorizație de construire pentru blocuri noi fără centrala comună. Și încălzirea centralizată CET ar trebui să permită acest lucru, dar e mai complicat”, a spus ministrul Mediului, potrivit Digi24.

Liderul UDMR nu s-ar grăbi în schimbarea Avocatului Poporului

Articolul precedentCîțu explică de ce restricțiile de noapte încep la ora 22.00: „România este printre ţările cele mai permisive”
Articolul următorPoliția de Frontieră va avea două nave noi de patrulare
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.