kelemen hunor ucraina
Kelemen Hunor (Foto: Facebook)

Vicepremierul Kelemen Hunor a evitat să dea un răspuns tranșant în problema înlăturării Renatei Weber din funcția de Avocat al Poporului, în ciuda faptului că partenerii de coaliție au făcut din această chestiune un laitmotiv și chiar o temă de campanie. În opinia președintelui UDMR, lucrurile trebuie tratate cu calm și, în ceea ce îl privește, nu s-ar grăbi în ceea vizavi de revocarea Avocatului Poporului.

Aseară, într-o emisiune la Digi24, Kelemen a spus că așteaptă raportul privind activitatea Renatei Weber, însă, judecând la rece, nu ar avea ce să îi reproșeze acesteia, până când nu se vor pronunța comisiile juridice.

Noi nu am votat-o pe doamna Weber când a fost instalată în funcţie, dar nu văd motivele pentru care în acest moment trebuie să ne grăbim cu schimbarea ei. Trebuie să vedem raportul pregătit de comisiile juridice. Dacă raportul va spune că a greşit doamna Weber, atunci sigur că va fi schimbată prin votul Parlamentului.

Nu este treaba mea să discut politic dacă Avocatul Poporului a avut dreptate sau nu când a atacat o ordonanţă de urgenţă. A atacat o ordonanţă de urgenţă, a pierdut; a atacat o altă ordonanţă de urgenţă, a câştigat. Este menirea, este atributul Avocatului Poporului să atace o ordonanţă de urgenţă dacă crede că este cazul.

Nu voi discuta politic aceste aspecte. Vom vedea raportul comisiei, cei care au propus schimbarea doamnei Weber vor veni cu raportul şi, dacă raportul va fi convingător, va fi schimbată, niciun regret nu avem aici”, a explicat liderul UDMR pentru sursa citată.

Articolul precedentPLUS are în sfârșit prefecți, numiți azi în ședința de Guvern
Articolul următorCîțu explică de ce restricțiile de noapte încep la ora 22.00: „România este printre ţările cele mai permisive”