Ministrul de Interne a anunțat azi dimineață care au fost primele măsuri luate pentru a decongestiona punctele de frontieră. Azi noapte, zeci de coloane de mașini erau la intrarea în țară.

Imediat după ședința de guvern am constituit o Celulă de criză la Ministerul Afacerilor Interne, împreună cu domnul Prim-Ministru Ludovic Orban, alți colegi din Guvern și inspectori generali ai unităților din minister, cu privire la aglomerațiile din punctele de trecere a frontierei din vestul României.

Înainte de miezul nopții am intrat în videoconferință cu prefecții din toate județele și municipiul București, cărora le-am transmis deciziile și măsurile rapide de aplicat pentru fluidizarea traficului din frontieră și în țară.

Astfel, s-au suplimentat medicii din punctele vamale și s-au evaluat epidemiologic toți cetățenii români și străini veniți din zonele cu focare de infecție cu COVID 19.

Pentru aceștia s-au organizat imediat convoaie de maxim 10 autoturisme, flancate de echipaje de poliție și jandarmerie care i-au escortat până în județele de domiciliu, unde au fost așteptați de prefecți și autorități pentru a fi introduși în centrele de carantină.

La ora 3.00, punctul de trecere a frontierei a fost liber!”, anunța Marcel Vela.

Articolul precedentVictor Ponta este convins că și parlamentari ai PSD vor susține Guvernul Cîțu
Articolul următorȘase județe au prefecți și subprefecți noi