Mâine este ziua cea mare pentru Guvernul Cîțu, când deputații și senatorii ar trebui să voteze învestirea. Numai că între timp a venit criza coronavirusului și în România, iar una dintre măsurile dispuse a fost aceea de a fi interzise evenimentele din spațiile închise la care participă peste 100 de persoane. Or în Parlament se vor reuni câteva sute de persoane, așa că unii dintre aleși se cam tem.

Una dintre propunerile pentru siguranța celor care participă la votul de mâine îi aparține senatorului Cătălin Lucian Iliescu (PMP). Acesta a scris că trebuie ca la intrare să fie montat un termoscanner. Cu toate acestea, termoscannerul nu este infailibil, ci doar depistează o persoană cu febră.

Solicitare către Comandamentul Situațiilor de Urgență
Doresc să solicit un TERMOSCANNER pentru ședința de învestire a Guvernului Cîțu, din data de 12 martie anul curent. Ținând cont de ultimele reglementări ale Comandamentului Situațiilor de Urgență, în care sunt interzise adunări publice cu peste 100 persoane, este necesar montarea unui termoscanner pentru ședința de mâine.

Limitarea accesului în Palatul Parlamentului să se facă pe o singură intrare pentru parlamentari, personalul auxiliar și invitați. Sper că veți analiza cu celeritate această solicitare și veți da importanță acestui demers.

Senator Catalin Lucian Iliescu”, se arată în scrisoarea publicată și pe pagina de Facebook a acestuia.

Articolul precedentȘase județe au prefecți și subprefecți noi
Articolul următorSpațiile de carantină din București, închise. Nu mai există locuri libere