1.974 de tineri în vârstă de 18 ani din România vor primi câte un permis de călătorie în cadrul programului Erasmus+ – DiscoverEU, a anunțat reprezentanța României în Comisia Europeană.

Runda de înscrieri din octombrie 2022 a luat sfârșit, astfel că au fost stabiliți câștigătorii permiselor de călătorie gratuite în Europa, dintr-un total de peste 160 de mii de aplicanți.

Din ce se arată într-un comunicat, din cei 162.931 de participanți la această rundă de înscrieri la DiscoverEU , 47.700 de tineri cu vârsta de 18 ani vor primi câte un permis de călătorie.

Ulterior, în perioada martie 2023 – februarie 2024, candidații selectați vor călători, singuri sau într-un grup de până la cinci persoane, în principal cu trenul, pe itinerarii deja stabilite.

În cadrul programului Erasmus+, runda de înscrieri a fost deschisă tinerilor cetățeni născuți între 1 ianuarie 2004 și 31 decembrie 2004, din statele membre ale UE și din țările asociate la Erasmus+ (Islanda, Liechtenstein, Norvegia, Macedonia de Nord, Serbia și Turcia). Pe lângă călătoriile gratuite cu trenul, participanții selectați vor putea și să participe la sesiuni de informare sau la întâlniri în întreaga Europă.

Până atunci, Comisia anunță că o sesiune live cu întrebări și răspunsuri va avea loc la 12 ianuarie 2022 pe grupul oficial de Facebook #DiscoverEU, în cadrul căreia participanții selectați vor primi informații cu privire la viitoarea lor călătorie.

Datorită DiscoverEU, 47.700 de tineri vor începe în curând să își planifice călătoria prin Europa și se vor alătura unei comunități tot mai mari de europeni mobili.

Și pentru ca tinerii noștri doresc să facă descoperiri culturale pe parcursul vizitelor lor, am adăugat un card cu reduceri pentru activități culturale și am publicat itinerarii culturale tematice pe Portalul european pentru tineret.

Dorim ca toți câștigătorii să aibă o experiență de neuitat”, a explicat Mariya Gabriel, comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret.

Articolul precedentPetiție lansată de Marian Godină: „Doftorul Bode trebuie să fie demis sau să își dea demisia”
Articolul următorAmenzi de peste 2 milioane de lei, aplicate de ANPC comercianților de jucării din România